Az elmúlt hetekben a vártnál gyengébben szereplő NB II-es Szombathelyi Haladás a Mol Magyar Kupa legjobb 32 közé jutásáért vasárnap 15 órai kezdettel az NB III. keleti-csoportjának 2. helyéán álló Putnok FC otthonában lép pályára.

A szombathelyiek kupaellenfele, a Putnok FC remekül szerepel az NB III. keleti-csoportjában. A Borsod megyeiek nyolc fordulót követően, a Király SE-t búcsúztató BVSC-Zugló mögött, a bajnoki tabella második helyén állnak, hat győzelem mellett kétszer kikaptak – döntetlent nem játszottak, 15 gólt szereztek és mindössze 7 találatot kaptak, 18 pontot gyűjtöttek. Szalai Ákos vezetőedző csapata a legutóbbi fordulóban 2-1-re nyert a Békéscsaba II. otthonában. A kék-fehérek legeredményesebb játékosa az 5 gólnál járó Galacs Erik.  A putnokiak a MOL Magyar Kupa első körében, hazai pályán 2-0-ra verték a Sényőt, majd idegenben, Mátraderecskén győztek 7-1-re.

A Putnok FC – Szombathelyi Haladás mérkőzést a putnoki Várady Béla Sportközpontban (Putnok, Puskás Ferenc út 6.) rendezik. Érdekesség, hogy a korábbi legendás bal lábas, 36-szoros válogatott Várady Béla Putnokon kezdett el futballozni – az egykori kiválóságról nevezték el a stadiont.

A kupameccs előtt Mészöly Géza szakmai igazgató mondta el várakozásait.

– A játékosaink motiváltak, elszántak, tisztában vannak vele, hogy mennyire fontos ez a meccs a klub számára. Az is fontos, hogy legyen sikerélményük a játékosoknak. Az első perctől kezdve tisztelni kell az ellenfelet, ugyanakkor nyomatékosítani a putnokiakban, hogy melyik a jobb csapat. Érvényre kell juttatnunk az osztálykülönbséget, dominálnunk kell és nemcsak kidolgozni, értékesíteni is kell a helyzeteinket – fogalmazott a klubnak nyilatkozva a korábbi vezetőedző távozása után 2 meccset a kispadon vállaló Mészöly Géza szakmai vezető.

Jó hír, hogy Tajpi,és Sipos felépült, ugyanakkor Zvekanov és Szijjártó még a makacs sérüléseikből lábadoznak.

 

A Haladás csapata már szombaton elutazott, az éjszakát Miskolctapolcán töltötték a zöld-fehérek.

A kupameccset élőben közvetítjük a helyszínről.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!