Ma kora délután a tavaly még az NB I-ben szereplő Gyirmót FC otthonában lép pályára a Szombathelyi Haladás.

A korábbi Haladás-edző, Csertői Aurél irányította Gyirmót nyáron ugyan elveszítette házi gólkirályát, a szentpéterfai származású Varga Barnabást, ennek ellenére a visszakerülésért küzd a másodosztályban. A sárga-kékek 19 ponttal a harmadik helyen állnak a bajnokságban. Érdekesség, hogy míg öt idegenbeli meccsükből négyet megnyertek, egyszer döntetlent játszottak, addig hazai pályán két siker mellett három vereséget is begyűjtöttek a Győr-Moson-Sopron megyeiek. A gyirmótiak két legutóbbi hazai meccsüket – Diósgyőri VTK 1-2, Nyíregyháza 2-3 – elveszítették. A legutóbbi, hétközi fordulóban viszont 2-0-ra nyertek Győrött.

A Gyirmót keretében négy exszombathelyi futballista is szerepel: Polgár Kristóf, Nagy Patrik, Medgyes Zoltán és Simon András. A gyirmótiak legeredményesebb játékosa a középpályás Nagy Patrik. Érdemes figyelni Medgyesre is, a korábbi Hali-csatár az utolsó három meccs mindegyikén betalált.

Ugyanakkor a Hali nehéz időszakot él meg, az edzőváltáson is keresztülesett szombathelyiek az augusztus 14-i, ETO FC Győr feletti győzelmük után, csak most szerdán, a Kazincbarcika ellen ünnepelhettek újra, ebben a szezonban harmadszor 3 pontot. A 14. helyen szerénykedő Hali számára létfontosságú lenne a pontszerzés, hiszen mindösze 3 ponttal vannak a kiesést jeelntő vonal felett és a jövő vasárnap a jelenleg 2. helyen álló MTK látogat Szombathelyre, szóval nem lesz sétagalobb a következő 2 forduló.

Michal Hipp vezetőedző a HaladásTV-nek nyilatkozva elmondta, hogy kátarcú a hazai gárda, vendégként érdekes módon jobban szerepelnek, ezért és mivel több egykori szombathelyi játékos is a gyirmótiaknál szerepel, nehéz meccset vár.

A Gyirmót – Haladás meccset 15 órától közvetítik a helyiek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!