A legutóbbi hétvégén Oroszlány ban kezdte meg szereplését a körmendi kosárcsapat amely egy eredményes felkészülést követően jóga reménykedett a bajnoki nyitányon. Kiélezett csatában azonban elveszítette a találkozót és a piros feketékre a második fordulóban is komoly rangadó várt.

A Zalaegerszeg mindig kemény és nehéz ellenfélnek bizonyul, ez különösen igaz szomszédvári rangadók tekintetében. A feldobás követően egyik csapat sem vitte túlzásba a védekezést inkább a támadó játékra helyezték a hangsúlyt. Ez a kosár arányon is meglátszott sok gyors akcióból könnyű pontokat szereztek a játékosok.

Különösen a körmendi légiósok voltak elemükben és egy rendkívül kosárban gazdag első félidőt szállítottak a főszereplők. Úgy tűnt a második félidőben sem hagy alább a hazai játékosok lelkesedése. Ekkor viszont már többet hibáztak kritikus pillanatokban és a Zalai védekezés is feljavult.

Az utolsó negyede nagy ruhamosás ban kezdett á vendég gárda. Antonis Constantinides idő kérésre próbált rendet tenni a fejekben de hiába. 40 perc játék után megérdemelten állt a döntetlen állás az eredményjelzőn. Következhetett a hosszabbítás amely egyben az idegek csatája is volt.

Egis Körmend – ZTE-Zalakerámia 93-92 (30-21, 23-22, 15-19, 18-24, 7-6)

Kormend: Moore 17/6, Kiss 2, Mitchell 14/9, Chambers 19/9, Cakarun 22.
Csere: Parrish 8, Durázi 2, Omenaka 4, Doktor 2, Takács -, Ferencz 3/3, Balogh – .
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!