Több játékosát is nélkülöznie kellett a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttesének, amely vasárnap a jó erőkből álló Kozármislenyt fogadta az Aréna Savariában megrendezett összecsapáson. Keményen védekeztek a csapatok, az idegesség leginkább a támadójátékra nyomta rá bélyegét. Az SZKKA szép fokozatosan kapta el a mérkőzés ritmusát.

A 11. percre aztán – az összecsapás során először – a vezetést is átvette. Ekkor 4-3 állt az eredményjelzőn. Ezután felváltva szerezték a főszereplők a gólokat. Nem igazán tudott egyik csapat sem meglépni. A vendégek kisebb hazai hibákat jó használták ki, ennek megfelelően a vezetést is átvette a Kozármisleny. Bár Pődör Zoltán időkéréssel rendet tett a fejekbe, a különbség állandósult.

Húsz percnyi játék után 13-15-ös vendég előnyt mutatott az eredményjelző. A pihenő jót tett a vasi csapatnak és Varga góljaira támaszkodva előbb tartotta a lépést riválisával, majd fokozatosan ledolgozta hátrányát is. 22-22 után viszont ismét hullámvölgybe került a szombathelyi együttes és hét perccel a vége előtt újra Pődör Zoltán hívta magához tanítványait.

A hajrában nagyot küzdött a házigazda, valamennyi labdáért hatalmasat csatáztak. A pontmentésre az utolsó percben került sor, amikor Pődör Rebeka hétméteresből beállította a 27-27-es végeredményt. Így erősen tartalékos összeállításban, megérdemelten tartott otthon egy pontot a vasi klub. Folytatás kedden, a Magyar Kupában, majd az NB I/B-s bajnokságban, vasárnap újabb rangadó következik, de már a SZISE otthonában.

Szombathelyi KKA – Kozármisleny 27-27 (13-15)
NB I/B 5. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Balog – Balogh 3, Kulcsár 5, Pődör R. 6, Győri, Tanaskovics 6, Varga N. 6 Csere: Szendrei 1, Horváth A., Bíró, Temesvári, Papp K., Christe (K), Fritz (K).

A Magyar Kupában, a PEAC ellen az Egyetemi Sportcsarnokban 15 órakor lesz a kezdő sípszó.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!