Ha tippelni kellett volna a meccs előtt, erre a meccsre biztosan fix hazai sikert és legalább 3 szombathelyi gólt láttam volna előre. Sajnos nem így történt. A haladas.hu tudósítása alapján, kiegyenlített játék után a hazaiak kerültek fölénybe a sereghajtó Újpest ellen. Ám a 16. percben egy védelmi hibát követően Moldovan elé került a labda, a csatár kilenc méterről a jobb sarokba lőtt, 0-1.

A vasiak kapkodtak, sokat hibáztak, nem tudtak kibontakozni – a vendégek viszont vérszemet kaptak. A hazaiak ugyan beszorították ellenfelüket, de fölényük meddőnek bizonyult. A 33. percben Sweatman 24 méteres lövése a felső lécről vágódott ki.

Szünet után Feketevízi lőtt 12 méterről kevéssek a bal sarok mellé, majd nem sokkal később a támadó éles szögből leadott lövését védte Lengyel. Egykapuzott a hazai csapat. A 75. percben Novák jobb oldali szögletét a bevetődő Baccaro négy méterről a jobb sarokba fejelte, 1-1. Ezt a gólt sikerült megörökítenünk.

 

Az egyenlítés után is rohamozott a vasi csapat, a győztes találat azonban csak nem akart megszületni. A legnagyobb esély erre a 89. percben volt, ekkor Gődér szabadrúgása vágódott le a felső lécről, a kipattanót Urbán ziccerben a kapusnak passzolta.

A vasiak nem tudták legyőzni a meccs végén megfogyatkozó, a forduló előtt még pont nélkül álló újpestieket.

Haladás-Viktória FC–Újpest FC 1-1 (0-1)

Haladás Sportkomplexum, 100 néző, NB I.-es női labdarúgó-mérkőzés

Haladás-Viktória: Kollár – Nagypál (Németh A., 46.), Horti, Gődér, Baccaro – Sweatman, Kránicz (Urbán, 46.), Varró (Novák, 69.) Kovács V. – Feketevízi (Kiss-Lantos, 59.), Vladulescu (Csizmadia, 81.). Edző: Markó Edina.

Újpest: Lengyel – Lipkovics, Mogyorósi (Bodor, 65.), Véglás, Kiss F. – Szabó J. (Kreisz, 46.), Nagy Sz., Szalontai, Galszter (Benkő, 46.) – Moldovan, Léner. Edző: Jenei Sándor.

A Simple Liga tabellája: 1. FTC 21, 2. MTK 19, 3. Győr 18, 5. DVTK 14…9. Haladás-Viktória 6, 11. Újpest 1, 12. Szekszárd 0 pont. 

Október 29-én DVTK-Haladás-Viktória meccset rendeznek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!