Mindig felfokozott érdeklődés kíséri egy városi rangadót, ez sportágtól függetlenül így van. Épp ezért a vártnak megfelelően sokan látogattak ki szombat délután a Haladás Sportkomplexumba, ahol vérbeli női röplabda rangadót rendeztek. A NB II. nyugati csoportjának éllovasa ezúttal a 9. helyen álló Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület gárdáját fogadta.

Az összecsapás a hazaiak sikerét ígérte és ennek megfelelően kezdte a találkozót a Haladás. Főként a háló közelében tudta akaratát ellenfelére erőltetni. A SzoESE játékosai igyekeztek felvenni a játék ritmusát és tartani a lépést riválisával, de csak megnehezíteni tudta ellenfele dolgát az első szett során. Alig húsz perc után már lépéselőnyben volt a zöld-fehér alakulat.

A folytatásban viszont kiegyenlítetté vált a játék és egymás hibáiból éltek a csapatok. Cserékkel és időkéréssel próbálták a vezetőedzők megtörni a rivális lendületét, de ez csak átmenetileg sikerült. Kifejezetten izgalmas véghajrá következett, de a kritikus pillanatokban megremegett a vendég játékosok keze, így két szettes hátrányba kerültek Kiss Lauráék.

A harmadik játszmánál már feltétlenül győznie kellett a SzoESE csapatának, ha mérkőzésben szeretett volna maradni. Ugyanakkor a Haladás cserejátékosai jól szálltak be a mérkőzésbe és minden megingást azonnal büntettek. A Haladás végül 70 percnyi játékot követően 3-0-ra abszolválta a találkozót és győzelmének köszönhetően megőrizte listavezető helyét a csoportban.

Szombathelyi MÁV Haladás – SzoESE 3-0 (16, 21, 14)

Haladás: Kőrösi Z., Zoltán A., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Hütter R., Varga N.
Csere: Bóta I., Nagy D., Gráczer V., Bánfi N., Kocsis D., Avas V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Szabó R., Schnalzer D., Kiss L., Kóbor Sz.
Libero: Fülöp A.
Csere: Imre Z., Tauker S., Nagy M.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!