Kissé szokatlan időpontban – péntek este – lépett ismét pályára a férfi NB I-es Futsal bajnokságban a címvédő Haladás együttese. A szombathelyiek a kieső helyen álló a Rubeola otthonából tervezték elhozni a három pontot. Ez azonban a legjobb formájára volt szüksége a vasi alakulatnak. Nem is okoztak csalódást Juanra Calvo tanítványai, hiszen kiütéses sikert arattak.

Persze a komoly tét a vendégek vállát nyomta, mégsem estek fejetlenül ellenfelüknek. A biztos labdatartás mellett tudatos akciókat építettek a Haladás támadói. Ennek gyorsan meg is lett az eredménye hiszen a 4 perc végén Hajmási Milán révén előnyre tett szert a zöld-fehér vendég együttes. A játékrész derekára sikerült megduplázni a különbséget És innen már felszabadultak a Haladás játékosok.

A tetszetős akciók rendbe komoly veszélyt jelentettek a hazai kapura. A nagyszünetig háromgólosra nőtt a vendég előny, de a java csak ezután jött. A második félidőben sem csökkent a szombathelyiek támadó kedve és valamennyi akció újabb gólokkal kecsegtetett. Miután biztossá vált a vendégek fölénye, a Rubeola játékosai beletörődtek sorsukba.

A hajrára teljesen elkészültek erejükkel hazai futsalosok, bár becsületükre legyen mondva, próbálták megszerezni a becsületgólt. Erre azonban nem került sor. Az összecsapás végére Fehér tette a pontot, aki az utolsó percben állította be a magabiztos 8-0-ás vendég győzelmet. A Haladás sikere teljesen megérdemelt volt.

Rubeola FC – Haladás VSE 0-8 (0-3)

Gólszerző: Hajmási (4′), Vatamaniuc-Bartha (11′, 26′), Vas (17′), Kovács (22′), Dróth (29′), Rutai (35′), Fehér (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!