Egy meccset már lejátszottak a csoport 4. fordulójában, a kedd esti összecsapáson: Tofas – Strasbourg 75-79, így sok múlhat a ma esti spanyolországi vendégszereplésen, ugyanis a csoport állása: 1. Strasbourg 7 (4), 2. Murcia 5 (3), 3. Tofas 5 (4), 4. Falco 4 (3).

Az októberi Falco – Murcia meccs volt az első, ahol 100-nál több pontot szereztünk egy BL-meccsen, ugyanakkor a spanyoloknak ez volt az első BL-összecsapása, ahol 100-nál több pontot kaptak. A Murcia az utolsó 11 hazai BL-meccsét megnyerte, viszont az utóbbi 3 találkozójukon ,,csak” 3 vagy annál kevesebb egység döntött. Zozó a padról beszállva eddig 361 pontot termelt, már csak 11 kell neki ahhoz, hogy Ő legyen az 5. legtöbb pontot elérő kosaras a BL-ben, aki csereként jutott szóhoz. Az is érdekes, hogy a Murcia harcolja ki a legtöbb büntetőt, játékosai meccsenként átlagban 33.3 alkalommal állhatnak a vonalra.

A Palacio de los Deportes lesz a meccs helyszíne, ahol már kedd este edzést vezényelt Milos Konakov. A Falco mestere a klub közösségi oldalán nyilatkozott az esélyekről.

Ellenfelünk kiváló csapat és 3 naponta lép pályára a világ talán legerősebb bajnokságában. Tudjuk, hogy fontos nekik ez az összecsapás, ráadásul számukra az utolsó hazai BL-meccs következik. Rendkívül koncentráltan és fegyelmezetten kell játszanunk és fel kell készülni a fizikalitásra. Okosan, percről-percre kell haladnunk és jó időben kell majd tördelnünk a spanyolok játékát. Negyven percen át kell koncentrálnunk – fogalmazott a sárga-feketék szakvezetője.

A Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában az UCAM Murcia – Falco meccsen 20.30-kor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!