Ritkán fordul elő, hogy ennyire sima mérkőzést rendezzenek a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban. Az Egis Körmend a 9. fordulóban a Hübner Nyíregyháza ellen gyaparíthatta győzelmei számát. Ez a terv viszont a vártnál talán könnyebbnek tűnt, hiszen a nyírségi gárda nincs túl jó passzban. Ezzel szemben a Rába-partiak szeretné megismételni az előző szezonban elért eredményét.

Már a feldobás után látszott, hogy a vasi gárda nem veszi félvállról a derbit. Könnyen kialakított helyzetekből pontosan céloztak Ferenczék, így három perc után időt kellett kérnie a vendégek mesterének. Ekkor 11-2 állt az eredményjelzőn és ez a különbség egyre csak nőtt. A vasi kosarasok remekül védekeztek, a nyírségiek alig 30 százalék pontossággal céloztak mezőnyből.

Atonis Constantinides már az első félidőben valamennyi kosarasának lehetőséget biztosított. Ebből is kiderül, hogy nagyon könnyű ellenfélnek bizonyult a Nyíregyháza együttese. A második félidőben már kiegyenlítetté vált a játék, ami leginkább a hazaiak kedvezett. Új játékelemek gyakorlása mellett a cserék több időt tolthettek parketten tétmérkőzés keretein belül.

Az utolsó felvonás során nagy hajrába kezdtek a vendégek, ekkor már szemre is tetszetős akciókat vezettek. Ez ugyanakkor kevésnek bizonyult és csak a kiütéses vereség elkerüléséhez volt elegendő. Az Egis Körmend ezúttal egy negyednyi kiváló játékkal, félgőzzel is hozta a kötelezőt és tapad továbbra is az élbolyra. A folytatásig hétköznapig kell várni, hiszen ekkor bonyolítják le a FIBA Europe Cup utolsó csoportmérkőzését.

Egis Körmend – Hübner Nyíregyháza BS 93-76 (35-12, 22-12, 18-20, 18-32)

Körmend: Mitchell 20/12, Chambers 16/6, Ferencz Cs. 12/6, Moore 22/3, Omenaka -.
Csere: Balogh M. 8, Durázi K. 6/3, Kiss M. 5/3, Cakarun -, Herczeg K. -, Parrish 4/3, Doktor P. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!