Zsinórban nyerte mérkőzéseit az Egis Körmend, amely előkelő helyről várhatta a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 10. fordulóját. Ferencz Csabáék ezúttal Debrecenben léptek pályára, a többre hivatott DEAC vendégeként. A hajdúságiak beleszaladtak néhány kellemetlen vereségbe, ugyanakkor intő jel volt a vasi piros-feketék számára, hogy több csapat bajszát megráncigálták eddig Kovácsék.

Úgy tűnt, hogy jó formában kapja el a találkozót a Körmend és sikerül folytatni eredményes szereplését. Ez azonban nagyon rövid életű remény volt, hiszen a DEAC kiválóan tüzelt közelről és távolról is. Ezzel szemben a vendégek védekezésben is rosszul váltottak, a hazaiak palánkja alatt pedig valamennyi dobásért meg kellett küzdenie a Mitchell vezette piros-feketéknek.

A második negyedben sikerült szigorítani védekezésén a vasi klubnak, de nagy volt a szakadék ekkor már a felek között. Antonis Constantinides becsülettel cserélgette játékosait, de nagyon pontatlanul céloztak a Rába-parti kosarasok. Az ex-körmendi hátvéd, Mócsán vezérletével a térfélcserét követően újult erőre kapott a Debrecen és növelni tudta a különbséget.

Az utolsó negyedre már jobbára a cserék léptek pályára. Ebben a szakaszban a vendégek részéről Herczeg és Doktor jelentett üde színfoltot. Végül magabiztos teljesítménnyel és meggyőző különbséggel nyert a DEAC, míg a Körmend ezúttal kénytelen volt fejét hajtani.

DEAC – Egis Körmend 90-72 (33-15, 18-23, 23-16, 16-18)

Körmend: Mitchell 17/3, Chambers -, Ferencz 3/3, Moore 11/3, Omenaka 4.
Csere: Cakarun 13, Parrish 5, Doktor 9, Kiss 2, Balogh 8.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!