Szombathelyi KKA – DVSC SCHAEFFLER U19 40-19 (24-10)

NB I/B 11. forduló, Egyetemi Sportcsarnok, 250 néző

SZKKA: Christe – Kiskartali 3, Pődör R. 4, Szmolek 5, Tanaskovics 6, Kulcsár 2, Varga N. 2 Csere: Balog J., Fritz (kapusok), Pődör B. 6, Balogh P. 3, Szendrei 3, Győri, Horváth A. 6, Biró, Papp K. Vezetőedző: Pődör Zoltán.

A klub honlapján megjelent tudósításból megtudtuk, hogy remek szellemben kezdte a szombathelyi csapat a fiatal tehetségekből álló DVSC SCHAEFFLER U19 elleni hazai NB I/B-s bajnokit az egyetemi csarnokban: a vasi lányok az első perctől kezdve esélyeshez méltóan játszottak, 10-4-es vezetésnél jött az első debreceni időkérés. A rövid szünet után sem lassított az SZKKA, magas tempót diktált, a vendégeknek pedig nem volt ellenszere a hazaiak jól működő játékára. Az első félidőben 10 védést bemutató Christe Dalma nem csak jól hárított, az indításainak is szeme volt, gyors gólokkal folyamatosan növelték a különbséget Pődör Zoltán tanítványai, akik próbáltak minél hamarabb dűlőre vinni a mérkőzést, amelynek a végkimenetele tulajdonképpen a nagyszünetre el is dőlt. A két csapat 24-10-es állásnál fordultak rá a második félidőre.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe, a folytatásban kemény védekezéssel és szép támadásokkal szolgálta ki közönségét az SZKKA. A kapuban ezúttal Balog Judit fogott jól, 9 védéssel zárta a játékrészt, támadásban pedig már gyakorlásra, finomításokra is volt alkalom. Minden szombathelyi játékos lehetőséget kapott a találkozón, amelyet végül nagyon magabiztosan, 21 góllal nyert meg az SZKKA. A sima győzelem mellett biztató játékkal hangolt a Pődör-csapat a jövő hétvégi, listavezető Eszterházy SC elleni idegenbeli rangadóra.

Az NB I/B állása: 1. Eszterházy SC 20, 2. SZKKA 17 (+63), 3. Kozármisleny 17 (+52), 4. Komárom 17 (+52), 5. Vasas 17 (+47)…14. DVSC U19 6 pont.

Az Eszterházy SC – SZKKA bajnoki meccset december 10-én 18 órakor rendezik meg, a szombathelyi szurkolókra ott is nagy szükség lesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!