Nagy múltra tekint vissza a Szombathelyen életre hívott és innen országos hírnévre szert tevő “Gyere velünk, csináld velünk” vetélkedő, amelynek a sport megszeretettése volt a legfontosabb feladata. Az évek során átalakult a kezdeményezés és országos programmá vált. Az általános iskolák csapatai mérik össze tudásukat, hogy kiderüljön, melyik intézmény a legsportosabb és legsikeresebb.

Ennek első állomásaként városi és megyei selejtezőket rendeznek, majd a döntőt követően regionális elődöntőn vesznek részt a győztesek. A bajnokok pedig az országos fináléban mérik össze tudásukat. Szombathelyen, az egyetemi sportcsarnokban rendezték meg a Játékos Sportvetélkedő városi nagydöntőjét, amelyre hat csapat kvalifikálta magát az előselejtezőből.

A városi Sport és Ifjúsági Iroda valamint a Diáksport Szövetség összefogásából megvalósult rendezvényen nagyon színes és széles palettán mozgott a kínálat. Akadt klasszikus sorverseny, ügyességi játék, de egyéni telejsítményre építő feladat is, amelyet a gyerekek nagyon jó kedvvel teljesítettek. Nem véletlen, hogy több iskola már tudatosan készül ezekre a versenyekre.

A városi döntőn hat csapat állt rajthoz a győzelem reményében, kifejezett favoritnak számított a Derkovits Gyula Általános Iskola, amely a korábbi években sok országos bajnokságot is nyert. Ezúttal is alaposan kitettek magukért a “Derkósok” és a nap végén magabiztosan be is zsebelték az első helyért járó oklevelet, trófeát és elismeréseket.

Nagy csatában volta többi alakulat a dobogós helyekért, végül az utolsó játékokban villantott a Gothard, amely megelőzte az Oladi Általános Iskola csapatát. A győztesre és a második helyezetre még nagy feladat vár, hiszen a területi elődöntőt követően jó eséllyel pályáznak az országos fináléban való részvételre valamint az érmes helyek megszerzésére.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!