Cikkünk címéből könnyen kikövetkeztethető, hogy elemző sorozatunk aktuális részében a címvédő Sárvár együttesével foglalkozunk, akik megfiatalodott kerettel vágtak neki a 2022/23-as kiírásnak. 

A sárvári együttesnél a tavalyi szezonban minden szép és jó volt, a csapat magabiztosan megnyerte a megyei I. osztály küzdelmeit, de a nyáron a keret egy jó része szétszéledt, többen is máshol képzelték el a folytatást, többek között a vezetőséggel való konfliktusok miatt.

Az előző szezon csapatából csak nagyon kevesen maradtak, a keretet főként fiatalokkal töltötték fel, így várható volt, hogy a gárda rapszodikus ősznek néz elébe, amelyet a 11. helyen zártak 14 ponttal. A 15 eltelt forduló során 4 győzelem mellett 2 döntetlent sikerült elérniük, míg 9 alkalommal vesztesen távoztak a gyepről. Rúgott góljaik száma a szintén a tabella hátsó felében elhelyezkedő együttesekhez képest magas (30), viszont kapott oldalon a sereghajtó Büköt követően ők rendelkeznek a második legrosszabb mutatóval (45).

Az első fordulóban a vártnál sokkal szorosabb meccset vívtak a Vép gárdájával, így volt okuk a bizakodásra, ám ezt a vereséget 5 további követte, amelyben akadt egy 11:1-es zakó is a Haladás-Zanat ellen. A rossz szériát aztán, mint később kiderült az abszolút sereghajtó ellen törték meg, 8:0-ás győzelmük pedig egy kicsit visszahozta a játékosok önbizalmát. Egész őszükre jellemző volt, hogy bár a játékuk kulturált, látványos focira épült, a rutintalanság miatt több ki-ki mérkőzés sem a javukra dőlt el.

Az már tehát félszezon elteltével tisztán látszik, hogy a címvédésre semmi esélye nincs a sárváriaknak, náluk azonban ezúttal a csapatépítésen van a hangsúly, a látottak alapján pedig jó úton haladnak, hisz sok tehetséges fiatal kapott rengeteg játéklehetőséget az első osztályban.

A Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupába a 2. fordulóban csatlakoztak be a Magyar Kupa búcsút követően, és tavasszal is folytathatják a megyei kupasorozatban, hisz a Szentpéterfát (3:0) is a Horvátnádalja (7:0) együttesét is felülmúlták.

TABELLA

A további sikeres építkezéshez, és az eredményes tavaszhoz ezúton is sérülésmentes felkészülést kívánunk a csapatnak!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!