A mérkőző felek a csoportkörben már összecsaptak egyszer – akkor az F-csoport nyitómérkőzésén nem született gól. Marokkó már azon a mérkőzésen megmutatta, hogy rendkívül szervezett csapata van, a következő két meccsét egyaránt meg is nyerte Belgium és Kanada ellen. Horvátország előbbivel ikszelt, utóbbit legyőzte, így jutott tovább Marokkó mögött a második a helyen.

Futballrajongók milliói szimpatizáltak a kieséses szakasz során a bronzmérkőzés főszereplőivel, hiszen a horvát és a marokkói együttes is erőn felül teljesített – Modricék Japánt és Brazíliát, Zijesék Spanyolországot és Portugáliát küldték haza Katarból. Az elődöntőben már Argentína és Franciaország is túl nagy falatnak bizonyult, így kerültek össze ismét az F-csoport továbbjutói, a tét a bronzérem megszerzése volt.

7. perc: egy parádés szabadrúgásfigurát mutatott be a horvát válogatott – Majer ívelt lágyan a tizenhatoson belülre Perisicnek, aki egyből középre fejelte a labdát. A tizenegyespontnál Josko Gvardiol érkezett, s remek csukafejessel vette be Bunu kapuját, 1-0.

10. perc: a horvátok szinte még ünnepeltek, amikor már jött is az egyenlítés. Zijes jobb oldali szabadrúgásánál borzalmasan ért a labdába Majer, az ötösön belül Asraf Dari pedig fejjel ki is egyenlített, 1-1.

42. perc: Orsic varázslatos gólt szerzett. A tizenhatos előtt Livaja terelgette a labdát, majd a Dinamo Zagreb támadójának passzolt, aki állítás nélkül fantasztikusan tekert a hosszúba. Bunu nagyot vetődött, de csak beleérni tudott, a labda a kapufáról pattant a jobb, azaz a túlsó alsó sarokba, 2-1.

Marokkó a hatperces hosszabbítás végén közel járt az egyenlítéshez,ám  el-Nesziri látványos fejesénél a labda a kapu tetején landolt. Ez volt Marokkó utolsó esélye, Horvátország 2–1-re megnyerte a mérkőzést, s 2018 után ismét éremmel zárt a világbajnokságon – ezúttal ezüst helyett bronzot kaptak Modricék a nyakukba.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR – BRONZMÉRKŐZÉS
HORVÁTORSZÁG–MAROKKÓ 2–1 (2–1)
Al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion – 44 137 néző. V: al-Dzsasszim (katari)

HORVÁTORSZÁG: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Majer (Pasalic, 66.), Kramaric (Vlasic 61.), Orsic (Jakic 90+5.) – Livaja (Petkovic, 66.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

MAROKKÓ: Bunu – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik (Amallah, 66.), Attijat Allah – Amrabat, Szabiri (Sair, a félidőben), el-Kannusz (Unahi, 56.) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi
Gólszerző: Gvardiol (7.), Orsic (42.) ill. Dari (9.)

 Az Argentína–Franciaország döntő vasárnap 16 órakor kezdődik. 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!