Rendkívül kiegyenlített erőviszonyok jellemzik az U13-as másodosztályú lány röplabda bajnokságot. A körbeveréseknek köszönhetően az alapszakaszt követően nehéz meccseket ígért a Szombathelyi Sportiskola korosztályos együttesének a középszakasz. Széll Dániel együttese a legutóbbi hétvégén hazai környezetben lépett pályára, két jó erőkből álló csapat ellenfeleként.

A Gyenesdiásról érkezett Nyugat-Balatoni Röplabda Sportegyesület mellett a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen sem mehettek biztosra a szombathelyi lányok. Ugyanakkor a Horvát Oktatási Központ tornacsarnoka zsúfolásig megtelt szülőkkel, szurkolókkal, akik nagy segítséget nyújtottak a házigazdának. A nagy hangzavar alaposan meglephette a vendégeket, ami az eredményességen is meglátszott.

A Nyugat-Balatoni Röplabda Sportegyesület pontjainak többségét a szombathelyiek hibáinak köszönhették. Széll Dániel remekül rotálta játékosait, mindenkinek lehetőséget adva a bizonyításra. Ennek köszönhetően a harmadik szett már tét nélküli volt. A Szent Benedek ellen viszont jóval nehezebb pillanatokat kellett átélnie a hazaiaknak és persze a szurkolóknak is.

Az első szettet a balatonfüredi lányok kiegyensúlyozott teljesítménnyel behúzták. Ezt gyorsan egalizálták a szombathelyiek, így került sor a mindent eldöntő harmadik játszmára. Itt már a SzoSI magabiztosabban játszott és nem engedte át az irányítást ellenfelének. Kettős győzelmével a tabella élmezőnyéből várhatja a 2023-as folytatást a vasi gárda.

SzoSI A – NYBRSE 2-1 (20, 16, -8)
NYBRSE – SZBRA 1-2 (18, 15, -15)
SzoSI A – SZBRA 2-1 (-18, 16, 19)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!