A legutóbbi hétvégén tornagyőzelemmel ünnepelt a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia korosztályos együttese. A 2022-es esztendőt így egy aranyéremmel koronázta meg Debreczeni György csapata. Az U12-es korcsoport számára kiírt Győr Kupának Lipót adott otthont, amely kiváló hangulatban telt.

A szombathelyi lányok mellett pályára léptek a Bősárkány és a Lébény hasonló korú fiataljai is. A remek találkozókon lehetőség nyílt a bizonyításra gyerekek számára és újabb taktikai elemeket gyakorolhattak. A vasi alakulat kiválóan szerepelt, hiszen két találkozón összesen 70 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába.

A Bősárkány ellen egy kiegyenlített első félidőt kvöetően simázott az SZKKA, amelyet húszgólos különbséggel nyertek meg. A Lébény elleni összecsapás még simább volt. Az első játékrészben egyszer mattolták a szombathelyi kapust, míg a termelt találatok tekintetében elsöprő volt a vasi gárda fölénye. Ennek fényében abszolút megérdemelten hódították el az aranyérmet.

– A lipóti látogatás így utólag könnyűnek tűnik, de hosszú út vezetett idáig. Azért jöttünk ide, hogy másik régióban is kipróbáljuk magunkat. Szerettünk volna máshova menni ezen a hétvégén, de nem tudtunk, mert betelt a nevezhető csapatok száma. Itt viszont szívesen fogadtak minket. Örülök, hogy felszabadultan tudtak kézilabdázni a lányok az év utolsó mérkőzésein. Jó lezárása volt ez a program az elmúlt félévnek. Sokat tettek a lányok azért, hogy ilyen arányú győzelmeket érhessenek el a saját korosztályukban, megérdemelt ez a kupa siker, jól mutat az aranyérem a lányokon. Az idén még lesz egy csapatépítő programunk december 28-án, majd január 9-én kezdjük a következő időszakra a felkészülésünket. Örülök, hogy ezzel a korosztállyal dolgozhatok. Úgy látom, ez a csapat is sok örömöt fog még szerezni a szombathelyi szurkolóknak! Köszönjük a szurkolást és a fényképeket a szülőknek! Boldog Karácsonyt és Eredményes Új Esztendőt Kívánok – nyilatkozta Debreczeni György vezetőedző a klub hivatalos oldalának.

U12-es korosztály, Győr Kupa, Lipót:

Szombathelyi KKA – Buborékok Bősárkány 28:8 (11:6)
Szombathelyi KKA – Lébény KSZSE 42:3 (21:1)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!