A növekvő energiaárak miatt január végén bezár a szombathelyi jégcsarnok, de bíznak abban, hogy augusztusban az üzemeltetővel közösen ki tudnak találni valamit, és újra megkezdődhet a jéggyártás, olvasható a klub hivatalos közleményében. 

Napi 1 millió forintra nőtt a csarnok rezsije a korábbi 300 ezer forintról, a több, mint háromszoros emelkedés mellett január végéig azonban próbálják még üzemben tartani a létesítményt, utána leállnak a jég előállításával.

Profilváltás, alkalmazkodás.

Az egyesület közleményéből kiderült, hogy a jég nélküli pályát ezután görhokira használják majd, az idei szezonból hátralévő mérkőzéseket pedig Zalaegerszegen és Ajkán fogják lejátszani.

Korábban arról lehetett olvasni, hogy a Szombathelyi Pingvinek nem neveznek a 2023/24-es szezonra, ám ezt az állítást cáfolta a klub. 

A százmilliós nagyságrendekből felépült sportcsarnok jövője így is kérdéses, sokaknak lett kedvenc elfoglaltsága a jeges birodalom meghódítása, de reméljük, hogy a benti változatban is legalább annyian örömüket lelik majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!