Nemcsak az élvonalban, hanem a másodosztályban is közeledik az alapszakasz vége. Valamennyi együttes próbál úgy helyezkedni, hogy minél jobb pozíciót sikerüljön megcsípni. Az elmúlt hetekben ennek megfelelően több meglepetés is született, így a feljutásért zajló versenyfutásban szintén megjósolhatatlan ki lehet ott a végső elszámolásnál.

Ha a feljutás nem lehet cél a Haladásnál, a minél eredményesebb szereplés úgy tűnik komoly elvárás lehetett. Már csak azért is, mert az elmúlt fordulók során remek játék mellé gólzáporos sikerek is párosultak. Mivel az élvonalban és a fakó együttesnél is csak kisebb sérülésekkel bajlódtak a játékosok, így ezúttal néhány NB I-es futsalos csatlakozott a másodosztályú mérkőzéshez.

Az Érd a kiesés réme elöl menekül és nem meglepő, hogy a vezetést is gyorsan megszerezték. Már a második percben hátrányba került a Haladás II. Ezután viszont rendezte sorait a vasi gárda és gyorsan átvették a játék irányítását. A hatodik percben indult is a Hali-henger. Volner kezdte a gólok gyártását, de a játékrész közepére Fehér és Kiss is betalált, ezzel megnyugatató előnyre tett szert a vasi együttes.

A térfélcsere után még indított egy nagy rohamot az Érd, de ennek csak a füstje volt nagyobb és csak szépítésre futotta az erőből. A vendégek viszont továbbra is határozott játékra építették támadásaikat, rendre gólveszélyt hordoztak magukban ezek az akciók. Végül Luiggi Longo vezérletével könnyed és megérdemelt 7-2-es sikert könyvelhettek el idegenben a szombathelyi futsalosok.

ASTERIX Érd – Haladás VSE II. 2:7 (1:3)

Haladás: Győrfy B. – Luiggi Longo, Volner B., Sodics Á., Fehér D.
Csere: Soronics G. – Körmendy G., Kárász N., Kiss P., Novák D., Dobos D., Szalóki-Varsányi B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Pászti B. (2′, 21′) illetve Volner B. (6′), Fehér D. (12′), Kiss P. (13′), Luiggi Longo (23′, 31′, 34′), Szalóki-Varsányi B. (39′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!