A legutóbbi fordulóban városi rangadót játszott a Haladás VSE, amelyen végig jól koncentrált és ennek megfelelően megnyerte a találkozót. Vasárnap ismét hazai környezetben kellett behúzni a kötelezőt a szombathelyi lányoknak. Ezúttal a ZTE Röplabda Klub látogatott a vasi vármegyeszékhelyre, hogy megnehezítsék a zöld-fehér játékosok dolgát, de ez nem sikerült.

Közvetlenül a kezdést követően begyújtotta a rakétákat a házigazda és nemcsak nyitásfogadásban, hanem a háló közelében is pontosabban játszottak. A zalaiak csak abból tudtak pontot összeszorgoskodni, ha a szombathelyiek játéka megakadt, de ez csak ritkán fordult elő. A vendég kispad időkéréssel és cserékkel is próbálta megtörni a Haladás lendületét.

Ez azonban nem sikerült és negyedóra alatt pontot is tettek az első szett végére. A tartalékos összeállításban játszó hazaiak a biztos vezetés tudatában sem fékeztek és a folytatásban is rendkívül precíz csapatmunkával dolgoztak. Közben Mucsi Péternek lehetősége nyílt arra is, hogy valamennyi cserejátékost bedobja a mélyvízbe, akik meghálálták a bizalmat.

Alig félórát követően futhattak a csapatok neki a harmadik felvonásnak. Itt már kicsit érezhetően kiengedett a Haladás, így a zalaiak próbálták tartani a lépést. Egészen a játszma hajrájáig éltek is a lehetőséggel, itt viszont megrázta magát a vasi alakulat és nem engedte ki kezéből a győzelmet. Ezúttal is teljesen megérdemelten húzta be a sikerért járó pontokat a Haladás.

Szombathelyi MÁV Haladás – ZTE Röplabda Klub 3:0 (9, 12, 16)

Haladás: Bóta I., Kőrösi Z., Zoltán A., Marton G., Péter E., Dabronaki E.
Libero: Varga N.
Csere: Bánfi N., Mátyás L., Kocsis D., Németh A.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!