A szervezők az országos bajnokságot bemelegítő versenynek szánják az indulók számára a hamarosan startoló 2023-as versenyszezon előtt.

Az érmekért és értékes helyezésekért magukat megmérető erősemberek négy versenyszámban tehetik majd próbára magukat. A bajnokság előtt 13 sportember jelezte indulási szándékát, közöttük a helyi szervező Gadó András többszörös országos bajnok is.

 

A szombathelyi versenyzőtől tudtuk meg, hogy a kategóriákat tekintve kettős lesz a verseny, hiszen egyben versenyez majd minden induló és a verseny végén is egyben lesz mind a 13 sportoló eredménye kihirdetve, de a 6 könnyűsúlyú versenyző eredményeit külön is bejelentik.
Az első versenyszám az ülve szánkóhúzás lesz kötéllel – 15 méterről, majd jön a Viking nyomás.
A harmadik szám vegyes feladat lesz: lengősúlyt kell  cipelni, majd visszafelé már kacsajárással kell közlekedni a súllyal. Végül a hagyományos autó felhúzás következik – ismétlésre.
A verseny Szombathelyen, a Herényi városrészben található GLS futár telep csarnokánál, a Csók István utca 9. szám alatt 13 órakor kezdődik.
A start előtt, 12.45-kor Varga Jenő, a Vas megyei Szabadidősport Szövetség elnöke nyitja meg a versenyt.
A szervezők minden kilátogatót, szurkolót nagyon sok szeretettel várnak. A megjelenő szurkolóknak forralt borral, meleg teával és zsíros kenyérrel kedveskednek a rendezők.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!