Az NB II-es futsal bajnokság nyugati csoportjának utolsó alapszakasz mérkőzését rendezték. A szombathelyiek számára ráadásul még volt tétje a Nagykanizsa elleni összecsapásnak. A Haladás II. számú csapata ugyanis kedvező forgatókönyv esetén akár a második helyet is megszerezhette volna és így vághatott volna neki a hamarosan kezdődő rájátszásnak.

A vendég zalaiak szintén motiváltan érkeztek a Haladás Sportkomplexumba, hiszen ők is versenyfutásban voltak a felsőházi helyek egyikéért. Ennek köszönhetően nagy csata ígérkezett ezen a párharcon. Nem is okoztak csalódást a főszereplők, akik nagyon taktikus játékkal rukkoltak ki, felesleges kockázatot nem vállalva, ugyanakkor a támadásokra fektettek nagyobb hangsúlyt.

Kifejezetten izgalmasan alakult az első félidő, hiszen már a 6. percben megszerezte a vezetést a Haladás, de szinte postafordultával érkezett is a válasz vendég részről. Sodics révén aztán a játékrész derekán ismét lépéselőnybe került a Hali-fakó, amelyet viszont a 18. percben Szakmeiszter egalizált. Ezzel nyílttá téve a második félidő, amely hasonlóan fordulatos volt.

Ebben a játékrészben már sokkal jobban koncentráltak a csapatok a védekezésre, mégis sikerült harmadszor is feltörni a kanizsai védelmet – ismét Sodics volt eredményes. Az utolsó percekre stratégiát váltó zalaiak azonban meglepték a szombathelyi fiatalokat és sikerült fordítaniuk. Ennek köszönhetően a Haladás a harmadik helyről kezdheti meg a felsőházi rájátszást.

Haladás VSE II. – Nagykanizsai FC 3:4 (2:2)

Haladás: Németh K. – Körmendy G., Volner B., Dobos D., Sodics Á.
Csere: Soronics G. – Vajda D., Szalóki-Varsányi B., Novák D., Kovácsics R., Dobány Ph.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kovácsics R. (6′), Sodics Á. (11′, 33′) illetve Szakmeiszter J. (7′, 18′), Horváth E. (39′), Schuller F. (39′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!