Vészesen közeledik a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszának vége. A korábbi évekkel ellentetében ezúttal már nem lesz középszakasz a rájátszás előtt, így a minél jobb helyezések megszerzéséért már most nagy a tolongás. Ennek eredményeként szinte valamennyi játéknapon született meglepetés és ez várható a hátralévő alapszakasz találkozókon is.

A 23. fordulóban az Egis Körmend ismét hazai pályán bizonyíthat és gyarapíthatja győzelmei számát. A legutóbbi játéknapon egy rendkívül izgalmas mérkőzést játszott Kocsis Tamás együttese, amely a sereghajtó otthonában, Nyíregyházára látogatott. A szívós nyírségi csapatot csak negy küzdelem végén sikerült kétvállra fektetnie a vasi piros-feketéknek, akik ebből meríthetnek erőt.

A folytatáshoz pedig szükség lesz mindenkire, így a szurkolókra is, mert ezúttal két, a rájátszásra pályázó alakulat csap össze a Rába-parti településen. A Körmendhez hasonlóan a Debrecen is meglehetősen hullámzó játékkal és teljesítménnyel rukkolt ki a legjászott találkozók során. A hajdúságiak a szezon elején voltak kissé szürkék, ami az eredményükön is meglátszott.

Az elmúlt hat fordulóban viszont győztesen hagyták el a pályát, a zsinórban gyűjtött skalpokkal pedig beérte a vasi riválisát és jobb kosáraránnyal meg is előzi a tabellán. A Körmend jeleneg a nyolcadik, ugyanakkor hazai pályán kötelező lesz nyernie. Már csak azért is, mert az őszi idegenbeli összecsapáson meglehetősen sima, 18 pontos vereséget szenvedtek Ferencz Csabáék.

Egis Körmend – DEAC
2023. március 11. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!