A hazai zöld-fehérek a Merkantil Bank Liga bajnoki tabellájának 5. helyén állnak. Az ajkaiak 42 ponttal (12 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség) állnak, két hellyel és három ponttal előzik meg a vasiakat.

Az október vége óta Jeney Gyula vezette Veszprém megyei gárda jól szerepel tavasszal, három győzelem, két döntetlen és egy vereség az ajkai mérleg. Három forduló óta veretlenek úgy, hogy utóbbi két meccsüket megnyerték – a Nyíregyházát Ajkán 4-1-re győzték le, míg Győrött 1-0-ra nyertek. Az ajkaiak házi gólkirálya a Haladás korábbi támadója, a hétgólos Gaál Bálint. Több ismert játékos is található az ajkaiak keretében, így a volt szombathelyi Jagodics Bence és Doncsecz Levente, aztán a korábban szintén a vasi megyeszékhelyen futballozó Dragóner Filip, mellettük Szarka Ákos, Tajthy Tamás vagy Présinger Ádám neve is ismerősen csenghet.

A két csapat őszi mérkőzésén a Szombathelyi Haladás gól nélküli döntetlent játszott az Ajkával, ez volt az a mérkőzés, ahol már Mészöly Géza szakmai igazgató ült a kispadon. A vendégekén pedig akkor még Kis Károly foglalt helyet, őt Jeney Gyula váltotta.

A bajnoki meccs előtt a haladas.hu-nak nyilatkozó Michal Hipp vezetőedző szerint az ellenfél jó csapat, pontrúgásai veszélyesek és ugyan a Veszprém megyeiek a találkozó esélyesei, de a legutóbbi szombathelyi győztes meccsre építhet a Hali.

Az ajkai mérkőzésre 2000 forintba kerülnek a jegyek, a hölgyek, valamint a 14 éven aluliak számára ingyenes a belépés. A diákok és a nyugdíjasok pedig 1000 forintért tekinthetik meg a találkozót. A pénztárak 13.30-kor nyitnak, fizetni csak készpénzzel lehet. A vendégszurkolók a főépület előtt jobbra – a játékoskijárótól szintén jobbra – található szektorban tekinthetik meg a találkozót.

A stadion címe: Ajka, Sport utca 23.

Az Ajka – Haladás bajnoki meccsen vasárnap 14 órakor harsan fel a kezdő sípszó. Az összecsapást a helyiek közvetítésében nézhetitek meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!