Csütörtök este rendezték meg a férfi futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének második felvonását. A Haladás VSE kiváló formáját átmentette a bajnoki pontvadászatról, mert az Aramis SE elleni első találkozót idegenben 6-2-re nyerte meg. Ezzel pedig nagy lépést tett a továbbjutás felé. Egyedül az volt kérdés, hogy mennyire tudja megnehezíteni a vasi futsalosok dolgát a budaörsiek.

Alaposan bekezdett a házigazda, mert a középkezdés után egyből magához ragadta a kezdeményezést. Ráadásul a gólra sem kellett sokat várnia a szurkolóknak. A 2. percben Dróth tálalt Hajmási elé, aki egy cselt követően kiszorított helyzetből lőtt, a kapus lába alatt pedig utat talált a játékszer. Még fel sem ocsúdtak a vendégek a gyorsan bekapott gólból, máris kettő volt a különbség.

Egy labdavesztés után Vas is bevette a budaörsi kaput és úgy festett, hogy innen nem lesz visszaút az Aramis SE számára. A vendégek viszont felszívták magukat és rendezték soraikat. Bár a Haladás birtokolta többet a labdát és több helyzetet is kidolgozott, mégis a budaörsi támadók örülhettek a játékrész derekán. Ehhez a hazai védelem pontatlanságára is szükség volt.

Saját büntetőterületén passzolta el a játékszert Vas Ádám, amire Szűcs csapott le és a kivetődő Gyimesi felett lőtt a hálóba. A szünet előtt aztán felpörgették a játék ritmusát a csapatok. Előbb Dróth fordult le az emberéről és lőtt a kapuba, azonban a hátralévő időben az Aramsi SE támadói is aktivizálták magukat. Lévai és Szűcs góljaival ismét nyílt lett a találkozó.

A második félidő jobbára támadó fociról szólt, sok helyzet és gól született, felváltva potyogtak a találatok. Arra azonban ügyelt a házigazda, hogy ne legyen esélye a vendégeknek nyílttá tenni továbbítás kérdésért. Összességében megérdemelt Haladás győzelem született és a kettő győztes meccs eredményeként a könnyed továbbítás sem forgott veszélyben.

Haladás VSE – Aramis SE 6-5 (3-3)

Haladás: Gyimesi M. – Hajmási M., Dróth Z., Arnon, Vas Á.
Csere: Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Knizs O., Nagy K., Henrique Diniz, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Hajmási M. (2′), Vas Á. (3′), Dróth Z. (15′), Sipos (28′, 35′), Henrique Diniz (34′) illetve Szűcs (9′, 17′, 30′). Lévai (16′), Bognár (28′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!