A Merkantil Bank Liga 34. fordulójának szombathelyi derbijén nagy iramban kezdtek a felek, előtte azonban Rácz Barnabást köszöntötték. A szombathelyiek középpályása századik meccsén öltötte magára a zöld-fehér mezt Dorogon, ezért köszzöntötte őt Séllei Árpád, a vasi klub ügyvezetője

 

Meglepetésre a vendégek már első helyzetüket gólra váltották, csabai sarokrúgás után Albert István támadta a labdát, a fejes után 0-1 állt az eredményjelzőn. A többet támadó vasiak jó iramban futballoztak, és a félidő derekán – megérdemelten – kiegyenlítettek Horváth Rajmund góljával, 1-1. A folytatásban a hazaiak domináltak, többször is eljutottak Krnács kapuja elé, de nagy veszélyt nem jelentettek.

A szünet után viszont igen: Molnár Rajmund értékesítette a buktatásáért megítélt tizenegyest. Keményedett az egyébként addig sportszerű meccs. Izgalmas volt a találkozó, a vendégek próbáltak egyenlíteni, de a szombathelyiek sem csak védekeztek – veszélyes ellentámadásokat vezettek. A hatperces hosszabbításban is volt minden – de gól már nem, így a hazaiak örülhettek. A mérkőzésen jobban futballozó, több helyzetet kidolgozó Haladás megérdemelten nyert, és már öt forduló óta veretlen. 2–1.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2–1 (1–1)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 628 néző

Vezette: Jakab Árpád (Vígh-Tarsonyi Gergő, Mohos Milán)

HALADÁS: Mursits – Nyíri, Csonka B., Devecseri, Bolla G. – Csernik (Tóth M., 69.), Csilus, Rácz B. (Doktorics, 69.), Horváth R. (Mayer G., 79.) – Molnár R. (Katona I., 90.), Borvető (Lencse, 79.). Vezetőedző: Michal Hipp

BÉKÉSCSABA: Krnács – Puskás G. (Szalai D., 77.), Albert I. (Ilyés T., 90.), Bora, Miklós – Horváth P. (Kóródi, 77.), Zvara (Kitl M., 58.), Futó, Fazekas L. – Czékus, Lukács R. (Hamed, 58.). Vezetőedző: Pásztor József
Gólszerző: Horváth R. (24.), Molnár R. (51. – 11-esből), ill. Albert I. (7.)

MESTERMÉRLEG

Michal Hipp: – Értékes pontokat szereztünk. Az első félidőben sok hibával, idegesen játszottunk, ez kedvezett az ellenfélnek, de a szünet után rendeztük a sorainkat. Megérdemelten nyertünk.
Pásztor József: – Több volt ebben a mérkőzésben. A hajrában többször lehetőségünk nyílt az egyenlítésre, sajnos nem sikerült.

 

A tabellát a DVTK vezeti, a Haladás feljött a 6. helyre, a szombathelyiek szombaton a kupadöntős Budafok otthonában lépnek pályára. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!