Nagyon szépen, kiegyensúlyozott teljesítménnyel rukkolt ki az idei szezonban a megfiatalított keretű Szombathelyi MÁV Haladás. A másodosztályú nyugati csoportban érdekelt vasi alakulat szép menetelésével kivívta a felsőházi rájátszást és úgy tűnt, hogy a második helyre is reális esélye van. Ez azonban a Tatabánya elleni botlást követően már nem valósulhat meg.

Az utolsó hazai mérkőzését pedig az ellen a Kispest ellen vívhatták Mucsi Péter tanítványai, amely veretlen mutatóval rendelkezett a fordulót megelőzően és joggal pályázik az NB I-be jutásra. A papírforma így magabiztos vendég sikert ígért, ami azonban nem következett be. A hazai játékosok ugyanis a kilátogató szurkolókból tudtak extra erőt gyűjteni a derbihez.

Jól kezdte a találkozót a Haladás, magabiztos nyitásfogadással tartott a lépést ellenfelével. A szett közepén aztán a Kispest néhány pontos előnyre tudott szert tenni, amivel végül a vezetést is megszerezte. A folytatásban próbált változtatni játékán a Hali, ugyanakkor a kritikus pillanatokban még a szerencse is a vendégeknek kedvezett – így közel háromnegyedórányi játék után 0-2 állt az eredményjelzőn.

Nem keseredett el a házigazda és még jobban koncentrálva már a háló környékén is szép dolgokat mutattak be. Ennek pedig meg is lett az eredménye. Egy végletekig kiélezett véghajrát követően tudott szépíteni a szombathelyi alakulat. Úgy tűnt, hogy nagyon meg kell izzadnia a Kispestnek, amennyiben nem szeretne túlórázni, azaz nem akarnak ötszettes mérkőzést játszani.

Ennek megfelelően koncentráltabb játékkal rukkolt ki a fővárosi alakulat. A vasi lányok tudásuk legjavát nyújtották, de ez csak arra volt elegendő, hogy alaposan megszorongassa a leendő bajnokot. Bár az eredmény nem tükrözi hűen, a szombathelyiek remek teljesítménnyel nehezítették meg a Kispest dolgát és kis szerencsével másként is alakulhatott volna a találkozó.

Szombathelyi MÁV Haladás – Kispest SE 1-3 (15, 16, -23, 20)

Haladás: Kőrösi Z., Héjj L., Marton G., Mátyás L., Horváth B., Németh A.
Libero: Zoltán A., Ragasits E.
Csere: Péter E., Bánfi N., Kocsis D., Dabronaki E., Horváth D., Hütter R.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!