A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a 26. játéknapot rendezték meg, amely játéknap fontos lehet a végelszámolásnál, hisz az éllovas Haladás megbotlott Szentgotthárdon. 

Izgalmakból nem volt hiány a hétvégén, a forduló előtt még listavezető Haladás ahhoz a Szentgotthárdhoz látogatott, amely masszív formát mutatott az elmúlt időszakban. A találkozó kis késéssel indult, hisz a vihar pont 17 óra környékén érte el Szentgotthárd térségét, a jégeső miatt tehát csúsztatni kellett a kezdőrúgást. A hazaiak az első játékrész vége felé emberelőnybe kerültek, a második etapban pedig egy büntetőt is megítélt számukra a játékvezető, így hiába támadott rengeteg a Haladás, végül egy góllal jobbnak bizonyult a házigazda.

A Király SE igyekezett minden erejével kihasználni a rivális botlását, ám a másik szombathelyi alakulatra sem várt könnyű feladat, hisz a Répcelakot fogadták saját közönségük előtt. A találkozó elejétől magához ragadta a kezdeményezést a Király, az első negyedóra végén pedig már a vezetés is a hazaiaknál volt, amelyet a félidő előtt tovább sikerült növelniük. A második etap szintén nyomasztó hazai fölényt hozott, amely újabb két gólban nyilvánult meg, így Halmosiék ismét átvették a vezetést a tabellán jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

Szoros összecsapást hozott a Celldömölk – Sárvár derbi, ahol a hazaiak nagyon korán emberelőnybe kerültek, de a sárváriakat ez sem törte meg, harcosan, szervezetten próbálták lezárni a területeket a hazai támadók előtt. Sokáig meddőnek bizonyult a celli fölény, ám a második etapban megtört a jég, és betalált a hazai alakulat, ezzel a góllal pedig meg is nyerték a találkozót. Külön említést érdemel a játékvezetői hármas, akik Győr-Moson-Sopron vármegyéből érkeztek, és remekül tevékenykedtek a mérkőzésen!

Idegenben, a sereghajtó otthonában gálázott a Vép csapata, akik a hétközi kupamérkőzés után a hétvégén is sikerrel vették az előttük álló akadályt.

A vártnál könnyebb hazai sikert hozott a Szarvaskend és a Söpte derbije, de a Rábapatynak sem okozott nehézséget begyűjteni a 3 pontot Táplánban.

Egyik fél sem tudta a saját javára eldönteni az alsóházi rangadót, így a Jánosházának és a Csepregnek is be kellett érnie egy ponttal a hétvégén.

Szoros összecsapást, de végül hazai sikert hozott a Vasvár – Körmend meccs. A hazaiak az első etapban vezetést szereztek, de erre még volt válasza a piros-fekete alakulatnak, ám a következő vasvári gól már a győzelmet jelentette a házigazdának.

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!