Valamennyi korosztályban már a rájátszást és a helyosztókat rendezik a röplabda-bajnokságban. A férfiak mezőnyében sincs ez másként, ahol a másodosztályban vitézkedő Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület számára egy hosszú út és két mérkőzés várt Szabó Gábor együttesére. Ezúttal a 7-9. helyért zajló párharcoknak az újfehértói Görög-Katolikus Általános Iskola csarnoka adott otthont.

A Nyíregyháza, a Gyöngyös és a SzoESE csapata mindegyik érintett klub pályáján körmérkőzéses formában döntik el a helyezések sorrendjét. A vasi klub a gyöngyösi ellenfelével hasonló erőt képviselnek, így joggal reménykedtek a szombathelyi játékosok, hogy ezúttal is sikerül legyőzni őket. A sorsolás viszont úgy hozta, hogy kezdésként a Nyíregyházával kellett összemérni tudásukat.

A nagyobb játékerőt és rutint képviselő nyírségiek azonban nem bizonyultak könnyelmű ellenfélnek. Magabiztos nyitásokkal és pontos ütésekkel őrölték fel a szombathelyiek védekezését. Bár helyenként akadt szép megmozdulása a vasi csapatnak is, nem volt esélyük a pontszerzésre a GLP elleni derbin. Ezután viszont azonnal újabb mérkőzés következett a Szabó-legénység számára.

A Gyöngyös elleni párharc első felvonásán érezhető volt a szombathelyiek nyerni akarása. Végletekig feszült szett csak a hosszabbításban dőlt el. Ezután viszont fokozatosan jött fel a GYRS és minden megingást azonnal büntetett. Ráadásul a fáradtság miatt már pontatlanabb volt a SzoESE is. Ezúttal két vereségre futotta a vasi csapat erejéből, amely május 7-én hazai pályán búcsúztatja az idényt.

GLP Nyíregyháza – SzoESE 3-0 (15, 11, 16)

SzoESE: Lang M., Szabó G., Konetsny B., Deres M., Kovács B., Kudron M.
Csere: Magyar Z.
Játékos-edző: Szabó Gábor

*

SzoESE – Gyöngyösi RS 1-3 (-25, 22, 15, 18)

SzoESE: Szabó G., Konetsny B., Deres M., Kovács B., Magyar Z., Kudron M.
Csere: Lang M.
Játékos-edző: Szabó Gábor

*

Gyöngyösi RS – GLP Nyíregyháza 0-3 (15, 19, 14)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!