Jól kezdődött a Falco számára a döntőbe jutásért folytatott párharc, hiszen szerdán parádés első negyed után, végig vezetve érvényesítette pályelőnyét a szombathelyi csapat. Ezzel a Falco ZTE elleni mérlege 3-0-ra módosult, közben átlag 13 ponttal dobtak jobban a sárga-feketék.

A rájátszás statisztikája alapján ebben a szériában mérkőzik meg a két legponterősebb játékos, O’Reilly 22,6, míg Perl Zoltán 19,25 pontot átlagolt az eddigi meccseken.

A ZTE centere, Smith Mitchell szedi a legtöbb lepattanót, a rájátszásban átlagban 8,6-et, ugyanő a szombathelyi meccsen 6 labdát szerzett.

Közben, a sárga-fekete mezben pattogtató Stefan Pot az első összecsapáson több szezoncsúcsot is megdöntött, hiszen 29 pontnál eddig nem szerzett még többet, de az értékesített tripla (5/8) és a 39 VAL-érték is egyéni rekord.

A zalaegerszegi rangadó előtt Milos Konakov elmondta, hogy

– Az első találkozónkon sokat kapkodtunk támadásban, ami ritmust adott a zalaiaknak. Idegenben ennél jobban kell kontollálnunk a ritmust, hiszen Zalaegerszegen is győzni szeretnénk. Bízom benne, hogy szurkolóink támogatásával ez sikerül is majd – fogalmazott a Falco mestere.

 A ZTE – Falco meccsen 17.15-kor, az M4Sport+ kamerái előtt dobják fel a labdát.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!