Nem borult a papírforma a Magyar Kupa elődöntőben, hiszen a Haladás VSE és a Berettyóújfalu is elbírta az esélyesség terhét és biztosította helyét a fináléban. A kupagyőztes szombathelyiek szerették volna megőrizni aranyérmüket, a Kecskemét felett aratott 4-0-ás siker jó alap volt. A Mezei Vill FC pedig a Rubeola csapatát legyőzve lépett a döntőbe.

Dróth Zoltán ezúttal sem léphetett pályára, nélküle kellett megoldani a feladatot a vasi gárdának. A tapogatózó első percek után többet birtokolta a labdát a Haladás és próbálta akaratát érvényesíteni. Hiába tolódott át a játék a Berettyó térfelére a piros-fehér mezesek jól zárták le a széleket. A középről érkezett lövésekre pedig rendre jó érzékkel vetődtek bele.

Néhány kósza vasi akció után felbátorodott a Mezei Vill is és kis híján a vezetést is megszerezték, de Iszák ordító ziccerben fölé bombázott. Nyílt csata vette kezdetét, amikor a félidő derekától 5-a-4 elleni játékra váltott Trencsényi János vezetőedző. Kialakultak kisebb-nagyobb helyzetek, de a vezető gólra várnia kellett a debreceni Főnix csarnok közönségének.

A második félidőben egyre veszélyesebbé vált a Mezei Vill. Többször is Földöntúli bravúrra volt szüksége Alaszticsnak, hogy megőrizza kapuja érintetlenségét. A hősies védekezésre lapot húzott Juanra Calvo is, aki pályára küldte a sérüléséből visszatérő Rutait. Kiváló lépésnek bizonyult, hiszen néhány másodperc elegendő volt a támadótól, hogy megszerezze a vezetést.

Nagy bizonytalanságát kihasználva a jobb szélről kilőtte a hosszú sarkot, Sándor kapus tehetetlenül vetődött. Egyre pörgősebbé vált a játék ezután. A Mezei Vill számára fontos volt az egyenlítő találat megszerzése, míg a Haladás a kinyíló Berettyó védelmet szerette volna mattolni és végleg eldönteni az összecsapást. Nehéz percek vártak a hajrában a szombathelyiekre.

A második félidőben szinte végig vészkapussal támadott a Berettyóújfalu, veszélyes akciókat vezetve. Ugyanakkor remekül zárt a vasi retesz és amikor a védelmet sikerült is átjátszani, akkor Alasztics védett kiválóan. Végül maradt az 1-0-ás eredmény, ami negyedik Magyar Kupa-elsőségét jelenti a Haladásnak és úgy védte meg a trófeát, hogy a négyes döntőn még gól sem kapott a vasi gárda.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 1-0 (0-0)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Luiggi Longo, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D.
Csere: Gyimesi M. – Szalmás Z., Knizs O., Nagy K., Hajmási M., Sipos G., Fehér D., Vas Á., Rutai B.

Gólszerző: Rutai (29′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!