Néhány évvel ezelőtt még csak egy gondolat volt egy esetleges futóverseny megszervezése és annak lebonyolítása. Aztán jött Pátkai Attila, majd a Szombathelyi Futóklub – amely már szabadidősport egyesületként működik – és életre hívták a Savaria Félmaraton rendezvényt. A program mögé beállt a Szombathelyi Önkormányzat és az Intersport is, amely névadóként támogatta az eseményt.

Bár a koronavírus járvány időszakosan szünetre küldte a rendezvényt, de idén ismét cipőt húzhattak az amatőrök és a félprofi kocogók. Az esemény főszervezője, Pátkai Attila elmondta, hogy kicsit nehezen szivárogtak vissza a futók, a leadott nevezések száma is csak a hajrában indult rohamos növekedésnek. Látva a végeredményt viszont teljes volt a siker.

A közös bemelegítés, pályabejárás mellett szabály és úótvonal ismertetésre is sor került még a start előtt. Ráadásul a verseny színvonalát emelte, hogy chiprendszeren keresztül követték a futókat, ez is segítette a szervezők és a futók munkáját is a félmaraton során. Hogy ne csak a hosszabb távok szerelmesei örüljenek, arról is gondoskodtak az esemény megvalósítói.

A klasszikus 21 kilométeres távra valóban csak a felkészült futók vállalkoztak. Ugyanakkor az 5 és a 10 kilométer könnyebben csalta az amatőröket is. Akadtak résztvevők az idősebb és a fiatalabb generációkból, de óvodáskorú gyerkőc is vállalkozott édesapjával a közös kocogásra, akik természetesen kézenfogva tették meg az etapot. Akadt olyan résztvevő is, aki a babakocsit tolta maga előtt.

A nehezített körülmény dacára így is lehetett teljesíteni az előírt távot. Idén a bucsui önkormányzat is segítette a Savaria Félmaratont, akik frissítőpontot is elhelyeztek a településen. A kiváló hangulatú sportrendezvény megkoronázása a célban történt. Itt vehették át ugyanis a befutók az emlékérmet, amelyet a IV. Intersport Savaria Félmaraton teljesítéséért kaptak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!