Harmadik mérkőzés tétje az volt, hogy vajon melyik csapat kerül lépéselőnybe és egy nagy lépéssel a bronzérem felé? Kedd este rendezték ugyanis a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság harmadik helyért zajló csata újabb felvonását. Az Egis Körmend ezúttal megtörte volna a Zalaegerszeg lendületét, míg a zalaiak ismét a hazai közönségből szeretett volna erőt meríteni.

A kiváló hangulatú mérkőzésen kapkodva, idegesen kezdtek a játékosok. Az első pont Chambers nevéhez fűződik, a sérüléséből felépült hátvéd jó érzékkel talált be távolról. Majd belemelegedtek a hazai kosarasok is és egy 9-2-es futással már zalai előnyt mutatott az eredményjelző. Valamennyi labdáért nagyon meg kellett dolgoznia a főszereplőknek, nem voltak könnyű helyzetben.

A ZTE karmesterei ezúttal O’ Reilly és Smith voltak, akik 8-8 pontot jegyeztek – jól mutatva, hogy rájuk lehet számítani. Bár a negyed végét meghúzta a Körmend, de a folytatásra már nem tartott ki a lendület. Főként a triplákból talált be a Zalaegerszeg, míg a vasi piros-feketék éppen ebben a kategóriában voltak meglehetősen pontatlanok. Ezen pedig a vendég időkérés sem segített.

A nagyszünet előbb viszont Durázi és Kiss extra dobásaival közelebb került ellenfeléhez az Egis Körmend. A második féldiőben viszont újra a Zalaegerszeg akarata érvényesült. Védekezés és támadás terén is vasi ellenfele feje fölé nőtt. O’Reilly mellett Ostojic és Trice is remekül célzott, ennek köszönhetően állandósult a találkozón a 10 pont körüli különbség.

Az utolsó felvonásra aztán Kocsis Tamás a fiatalok mellett Durázi pontosságára épített a Körmend. A kritikus pillanatokban azonban megremegtek a kezek. Ráadásul ezen az estén 5/21-es mutatóval zárt az Egis Körmend. Jobb teljesítményt nyújtott ezen az estén a ZTE, amely 2-1-re vezet a párharc során. A Rába-parti alakulat hazai környezetben javíthat és egyenlítheti a broncsatát.

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend (25-20, 25-23, 20-16, 27-26)

Körmend: Mitchell 17/3, Chambers 9/3, Ferencz Cs. 1, Adams 6, Omenaka 11.
Csere: Durázi K. 16/3, Edwards 12, Cakarun 2, Takács K. -, Kiss M. 8/6, Herczeg 3.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!