Csütörtök este azzal a tudattal lépett pályára a címvédő Haladás VSE, hogy egy újabb győzelemmel eldöntheti az idei szezon bajnoki fináléját. Az előző két összecsapás végletekig kiélezett volt és hasonló izgalmakat ígért a harmadik felvonás is. Nem is kellett csalódnia a kilátogató közönségnek, akik zsúfolásig megtöltötték a Haladás Sportkomplexum lelátóját.

Az első percekben tapogatózó játékot láthatott a közönség, majd fokozatosan vette át az irányítást a Haladás, amely több helyzetet is kidolgozott az első félidőben. Fokozatosan lendült játékba a Berettyóújfalu is, az egyik ziccerüket a gólvonalról kellett kivágni a védőknek. A vezetést azonban a hazaiak szerezték meg egy tetszetős akció végén, szinte felrobbant a csarnok a gólörömnek köszönhetően.

Henrique Diniz cselezésével majd lövésével indult a második félidő, amely ugyanolyan izgalmasnak ígérkezett. A vendégek érezhető módon próbáltak újítani és taktikát is váltottak, de ezt nem sikerült tartósan állandósítani. Ezzel szemben a házigazda felszabadultan játszhatta saját elképzeléseit, s újabb helyzeteket dolgozott és hagyott ki. Csak az volt a kérdés hogy vajon ki fog újabb gólt szerezni?!

Gyorsan megválaszolta a kérdést a Haladás, amely két perc alatt kétszer is betalált. Ezzel nagyot lépett a duplázás és a címvédés felé a szombathelyi alakulat. A Mezei Vill FC becsülettel próbálkozott, de nagyon jól zárt a vasi retesz. Az üres kapus lehetőség pedig újabb lehetőségeket kínált, amivel az eredményt kozmetikázni is sikerült. A három összecsapás közül az utolsó hozta a legsimább találkozót, amelyen megérdemelt hazai siker született.

Ennek köszönhetően a Haladás VSE ismét bajnoki elsőséget ünnepelhetett, néhány héttel a Magyar Kupa aranyérem megszerzését követően. A szurkolók percekig ünnepelték a játékosokat, akik az érmek átadását után megköszönték a nézőknek az egész éves támogatást!

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 7-1 (1-0)

Haladás: Alasztics – Kovács, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos.

Csere: Homlok – Szalmás, Knizs, Nagy, Hajmási, Dróth, Fehér, Vas, Rutai.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Sipos 2, Rutai, Hajmási, Luiggi Longo, Vas, Knizs illetve Nagy

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!