Nemcsak a hazai és nemzetközi egyéni valamint csapatbajnokikon szerepelnek eredményesen a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület versenyzői illetve vezetői. Remek kezdeményezésekkel bővíti repertoárját az együttes, amely a Magyar Darts Liga fordulók mellett évek óta nagy sikerrel bonyolítja le a Goldfisch Darts Open nyílt versenysorozatát. Az új otthon, új lehetőséget is biztosított a klub számára.

Idén ugyanis nemcsak az igazolt sportolók számára nyújt versenyzési lehetőséget az SZDCSE. Saját fejlesztésű amatőr versenysorozattal kedveskedik az amatőr dartsozók számára. A a Happy Beer Factory Amatőr Darts Bajnokság négy állomásból tevődik össze, melynek első felvonását a legutóbbi hétvégén bonyolították le a klub Domus Üzletházban található otthonában.

Hogy mennyire feltörekvő sikersportágról van szó jól mutatja, hogy az első fordulóra is már 27 játékos adta le nevezését. Az SZDCSE saját élsportolói nem vettek részt a küzdelmen, amely így is színvonalas és izgalmas párharcokat hozott. A megmérettetésre leginkább Szombathelyről érkeztek, de akadt olyan versenyző, amely a szomszédos városokból tették tiszteletüket.

A csoportkörök után – a nyílt open sorozathoz hasonlóan – az egyenes kieséses szakaszban már minden legnek súlya volt. Sok párharcban a döntő játszmára is szükség volt a továbbjutáshoz. Még az elődöntők során sem lehetett megjósolni a Happy Beer Factory Amatőr Darts Bajnokság első győztesének kilétét. Az öldöklő csatákon 4-3-as sikerrel jutottak tovább a finalisták.

Herczeg Imre és Imre Dávid párharca is kiegyenlített mérkőzést hozott. Végül a jobb kiszállózással előbbi diadalmaskodott 4-2 arányban. Különdíjazásban részesült a legtöbb 180-ast dobó játékost is. Nikitscher Patriknak és Talabér Dánielneknak sikerült 1-1 maximumot elérni, az érmet végül a versenyen jobb helyezést elérő Patriknak adták a szervezők.

A versenysorozat újabb állomását június 3-án rendezik.

Happy Beer Factory Amatőr Darts Bajnokság

Az I. forduló eredménye:

1. Herczeg Imre Zsolt
2. Imre Dávid
3-3. Nikitscher Patrik és Horváth László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!