Szinte napra pontosan húsz éve (2003. május utolsó napján – a szerk.) nyitotta meg kapuit a Király Sportlétesítmény, amely az elmúlt időszakban egyre nagyobb szerepet kapott a helyi, a regionális, az országos és nemzetközi sportéletben. A Király kapusiskola mellett a Király Gábor vezetéknevét viselő sportcsapatnak és az alapítványnak is otthont nyújtó komplexum.

A folyamatos fejlődés során az amatőr sportolási lehetőséget is biztosította a létesítmény, amely 2017-ben mérföldkőhöz érkezett. Egy több lépcsős fejlesztés és bővítés után tovább bővítette kínálatát. A jubileumi évben átadásra került egy négycsillagos szálloda, 16 kiválóan felszerelt szobával és a futballpályákra néző panorámával, amely a csapatok felkészülésében is segítség lehet az ide érkező klubok számára.

A szálloda épületében ugyanakkor rekreációs és wellness közont is helyet kapott. Orvosi szobák mellett terápiás kezeléseknek megfelelő helységek segítik a felépülést. Ezeket azonban nemcsak élsportolók vehetik igénybe, hanem bárki, aki szeretne 21. századi körülmények között regenerálódni, gyógyulni, pihenni. A projekt részeként új iroda épületet is átadtak a pénteki ünnepségen.

A korábbi főépület helyén nemcsak a klub vezetői kapnak helyet, hanem a szurkolói zóna valamint a büfé és a shop, ahol a Király SE sportrelikviáihoz lehet hozzájutni. Jelenleg is zajlik ugyanakkor a centerpálya felújítása is, amely utolsó mozaikként kerül a helyére. A teljes beruházás költségvetési forrásból, bruttó 4,5 milliárd forintból valósult meg.

Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, valamint Dr. László Győző, Szombathely Megye Jogú Város alpolgármestere. A beszédekben a Király SE sikereit méltatták és sok sikert kívántak az elkövetkezendő időszakra. Király Gábornak köszönhetően fény derült arra is, hogy miért éppen Újperinten valósult meg a kapus álma.

Az ünnepség stílusosan egy kaput összekötő szalag átvágásával ért véget és egyúttal jelezte, hogy a Király létesítmény a következő húsz évre is várja a sportbarátokat. Ennek első komolyabb állomására a szombat délelőttig kell várni, ekkor kezdődik a Király Kupa, amelyen tiszteletét teszi a vasi vármegyeszékhelyen a Manchester United és a portugál Sporting korosztályos csapatai is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!