A szezon elején még csak reménykedhetett a szakmai stáb, hogy az idei idényben – hasonlóan az előzőekhez – eredményesen szerepelnek a Szombathelyi Sportiskola röplabda csapatai. A megfiatalított kereteknek köszönhetően több korosztályban nemcsak saját, hanem az idősebbek között is helyt kényszerültek állni a lányok. Ez azonban sokkal jobban sikerült, mint remélte volna a vezetőség.

Még május utolsó hétvégéjén is pályára kellett lépnie két együttesnek, holott valamennyi bajnoki pontvadászat véget ért. Az apropóját az adta, hogy a Szombathelyi Sportiskola A és B-jelű alakulata az első és másodosztályban a legjobb négy közé jutott. Ékes Erika és Horváth Dóra tanítványai pedig tudásuk legjavát nyújtva rukkoltak ki az újpesti és a veszprémi helyosztón.

Az első osztályban szereplő A-csapat kissé felforgatott kerettel bizonyíthatott és a hazai pályán szereplő Újpestet is képesek voltak megszorongatni. Megérdemelten zárta az idényt a vasi csapat a negyedik helyen. A másodosztályban Horváth Dóráékra két nagyon nehéz mérkőzés várt. Először az érdi Delta SE-t kellett legyőzni a döntőbe jutásért. Ez a feladat 3-1-es sikerrel abszolválva lett.

A fináléban a házigazda VESC volt az ellenfél. Kiegyenlített párharcot hozott a mérkőzés, ugyanakkor a nagyobb rutin és a hazai pálya előnye döntő tényezőnek bizonyult. Így a 2022/2023-as idény végén a Szombathelyi Sportiskola ‘B’ alakulata megérdemelten az ezüstérmes pozíciót szerezte meg. Ezzel megkoronázva a szezont és bizonyítva, hogy sikersportág városunkban a röplabda.

dr. Kotsis Attiláné U15 OB/ II. osztály – 1. helyért:
VESC Fehér – Szombathelyi Sportiskola ‘B’ 3-0 (7, 21, 14)

Keret: Káldi B., Molnár M., Wagner L., Laczó L., Balassa L., Bodó R., Fodor K., Molnár M. II., Horváth E., Pomper E., Polákovics A., Rudolf D.
Vezetőedző: Horváth Dóra

*

dr. Kotsis Attiláné U15 OB/ I. osztály – 3. helyért:
UTE U15 LILA – Szombathelyi Sportiskola ‘A’ 3-2 (-12, -20, 22, 13, 7)

Keret: Csóka Cs., Derdák É., Vörös P., Komondi R., Gyurkó G., Tárnoki Cs., Németh L., Kovács A., Dénes H., Horváth Sz., Csákváry K., Némethy Sz.
Vezetőedző: Ékes Erika

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!