A jeges szezont követően sincs megállás a Szombathelyi Pingvinek számára. A női, az öregfiúk valamint a korosztályos csapatok ugyanis a jégkorcsolyát görkorcsolyára váltották és a jég mentes időszakban sem maradnak edzés és mérkőzés nélkül. A vezetők úgy határoztak, hogy idén is részt vesznek az együttesek az osztrák görhoki bajnokság pontvadászataiban, amely kiváló fejlődési lehetőséget biztosít.

Ennek megfelelően hétköznap kőkemény szárazedzések, fizikai fejlesztések és technikai tréningek színesítik a hokisok programját. Ráadásul szinte valamennyi hétvégén hosszú túra vár rájuk, hiszen szabadtéren és zárt térben is játszható a görhoki. Ezen a hétvégén viszont a szurkolók is örülhetnek, hiszen testközelből tekinthetik meg a Pingvineket és ismerkedhetnek meg a sportággal is.

A szombathelyi együttes ugyanis kétnapon keresztül biztosít lehetőséget a bajnokság csapatainak. Szombaton az öregfiúk úgy nevezett Veteran Liga főszereplői bizonyítanak elsőként. A Szombathelyi Pingvinek mellett pályára lépnek a Stegerbach Oldboys valamint az Augarten Panthers csapatai.

A találkozókat körmérkőzéses rendszerben bonyolítják le. Vasárnap már a Bundesliga 2 és az U16-os korosztályos bajnokság főszereplőin a sor. Szombaton délelőtt 10-től kora délutánig, míg vasárnap reggel 9-től egészen estig potyognak majd a gólok a szombathelyi jégcsarnokban kialakított görhoki pályán. Érdemes lesz tehát kilátogatni és szurkolni a Pingvineknek…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!