Véget ért a 2022/2023-as másodosztályú női röplabda-bajnokság, amelyben ezúttal is két szombathelyi együttes vett részt. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület mellett a mezőny ragja volt a Szombathelyi MÁV Haladás csapata is. Nem volt könnyű helyzetben Dr. Mucsi Péter vezetőedző irányította szakmai stábnak, hiszen alaposan kicserélődött a keret a legutóbbi idényhez képest.

Több játékos távozott és helyükre a Szombathelyi Sportiskola korosztályos együtteseiből érkezett az erősítés. Egy jól sikerült alapozás után kiválóan kezdte az idényt a Hali, amely bár visszafogott célokat tűzött ki, menet közben aztán megjött a lányok étvágya. Ebből a ritmusból az sem zökkentette ki a vasi csapatot, hogy többször betegség és sérülés is megtizedelte a keretet.

A legnagyobb csapás pedig épp egy rivális elleni találkozó közben érkezett még az őszi alapszakasz során. Az élvonalbeli rutinnal rendelkező Németh-Takács Bernadett egy akciót követően ért rosszul talajt, aminek eredményeként műteni kellett a térdét. A bajnokság hátralevő részében már nem is számíthatott játékára a szombathelyiek vezetőedzője és úgy tűnik, hogy Berni felhagy az aktív játékkal is.

Az alapszakasz során szárnyalt a Haladás, amely a 2. helyet csípte meg a veretlen Kispest mögött és vághatott neki a négy csapatot felsorakoztató felsőházi rájátszásnak. Itt viszont már a fiatalos lendület megtört, újabb betegség és sérüléshullám söpört végig a kereten. A Tatabánya elleni lélektanilag is fontos csatát elveszítette a vasi zöld-fehér alakulat, amely kénytelen volt a második helyet átadni.

A szezon utolsó – Győr elleni – összecsapás már tét nélküli volt a Hali számára. Ezen a fiataloknak adott jobbára lehetőséget Mucsi Péter. A jövő csapatának alapjait tehát ismét letette a szakmai stáb, amely néhány éven belül – kis szerencsével és támogató szponzorokkal – akár az NB I-es pontvadászatot is megcélozhatja. Ennek első lépcsőfoka volt az idei bronzérem is…

A Szombathelyi MÁV Haladás teljesítménye számokban:
A 10 csapatos alapszakaszban 2. hely (15 győzelem – 3 vereség)
A 4 csapatos rájátszásban 3. hely (1 győzelem – 3 vereség)

Az NB II-es bajnokság nyugati csoportjának dobogója:
1. Kispest (a keleti bajnokkal vív feljutásért páros mérkőzést)
2. Tatabányai RSE
3. Szombathelyi MÁV Haladás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!