A mérkőzés legelején 5-0-s előnybe kerültek a spanyolok, de Cyesha Goree öt pontjával gyorsan egyenlítettünk. Innen Alba Torrens vezetésével ismét elszakadt 10-5-re ellenfelünk, Studer Ági triplája és Cyesha Goree újabb villanás ismét visszahozta a mieinket. Hullámzó negyedet láthattunk. Innen ugyanis újra elléptek 5 ponttal (16-11, 18-13) a spanyolok, de Varga Alíz és Deubei Debóra révén igyekeztünk a lépést tartani. 10 perc után 18-14 állt az eredményjelzőn. A spanyolok 19-ből 7-et dobtak be mezőnyből és a 10 pontos Alba Torrens volt a legeredményesebb. A mieink 14-ből 5-öt értékesítettek és a 8 egységnél járó Cyesha Goree bizonyult a legeredményesebbnek. A második negyed elején Horváth Bernadett duplája felhozta 18-16-ra válogatottunkat. Erre azonban egy 6-0-s futás érkezett válaszul. Ráadásul közben a térdét fájlaló Határ Bernadettet is le kellett cserélni.

Studer Ági büntetőjével még szépítettünk, de zónánkat átdobva két triplával 30-18-ra elléptek a spanyolok. Öt perc alatt Székely Norbert már a második idejét kérte ki. Kányási Veronika két büntetőjével 30-20-ra jöttünk fel. Két támadásunk volt, hogy még közelebb kerüljünk, de ezzel nem tudtunk élni. Két triplával 36-20-ra ellépett a spanyol alakulat. Cyesha Goree törte meg a kosárcsendet, de az igazi felzárkózást Studer Ági hat pontja hozta el. Előbb 2+1-es helyzetet értékesített, majd egy triplát is, amivel 38-28-ra kapaszkodtunk vissza a nagyszünetig. A félidőben a spanyoloknál Alba Torrens már 18 egységnél járt. Nálunk Cyesha Goree 10, Studer Ági 9 pontot jegyzett.  A harmadik negyed remek labdaszerzéssel indult és két támadásunk is. Ezzel nem sikerült élni és innen 6-0-val 44-28-ra elszakadt a spanyol gárda. Végül Kiss Virág törte meg a kosárcsendünket, majd ismét megvillant Studer Ági. Aho Nina triplája pedig 46-35-re felhozta a mieinket. Egy rossz spanyol passz után támadtunk, hogy 10 alá jöjjünk és ezúttal sikerrel is jártunk. Lelik Réka négy pontjával 46-39-re jöttünk fel. Egy emberként ugrott talpra a szép számú magyar tábor.

Időkérés után rendezték soraikat a spanyolok és 50-39-re elszakadtak. Nem adtuk fel, óriási lelki erőről tett tanúbizonyságot válogatottunk. Határ Bernadett négy pontjával és Kányási Vera triplájával 50-46-ra jöttünk fel a harmadik etap végére. Nem telt el másfél perc a negyedik negyedből és Varga Alíz 51-48-ra felhozta a mieinket. Innen viszont ismét a spanyolok vettek új lendületet és amikor Alba Torrens triplája célt ért, 56-48-ra ellépett a spanyol alakulat. Időt kértünk és maradt még fordulat a meccsben. Studer Ági és Kiss Virág ugyanis 56-53-ra felhozták a mieinket, majd Kányási Vera remek villanása után 58-55-nél is csak három pont választotta el a csapatokat. Nyílt esély még közelebb kerülni, az eladott labdák azonban megbosszulták magukat. A spanyolok ezek után két duplát is értékesítettek, amivel 62-55-re szakadtak. Egy Alba Torrens középtávoli alakította ki ezt az eredményt, ami a 27. pontja volt a spanyol zseninek. Másfél perc maradt az órán. Cyesha Goree révén még szépítettünk, de fordítási esélyek már nem mutatkoztak. Hősiesen küzdöttek a magyar lányok, ki kell emelni Dubei Debóra tripláját az utolsó percben. Ezúttal sem maradt el a hosszú videózás sem. Büntetők tették töredezetté az utolsó fél percet. Végül 69-60-ra nyertek a spanyolok.

Az elődöntő után Székely Norbert szövetségi kapitány nyilatkozott az M4Sport kamerája előtt.

Több tapasztalattal rendelkezett a spanyol csapat, de mindent megtettünk. Nem lett volna reális a mai győzelem, bár eléggé megnehezítettük a spanyolok dolgát. A sok eladott labda, a kevés labdamozgatás nyilván meghatározó volt, de ez a spanyol csapat volt, velük is szoros küzdelmet, kiélezett meccset játszottunk.

Vasárnap 17 órától a ma késő esti Belgium – Franciaország elődöntő vesztese lesz az ellenfelünk a bronzcsatában.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!