Szinte valamennyi szakágban beköszöntött a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy összegzésre kerülnek az elmúlt hetek, hónapok eredményei. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség égisze alá tartozó tekebajnokság évek óta meghatározó szerepet tölt be nemcsak a város, hanem a régió sportéletében is. Ennek hátterében sokkal több indok áll, mint elsőre bárki gondolná.

Nemcsak könnyű elsajátítani a sportág alapjait, hanem kiváló közösségépítő ereje is van. Ennek is köszönhető, hogy rengeteg fiatal is részt vett a számukra meghirdetett versenyeken. A felnőttek mezőnyének erejét, résztvevőinek számát is jól mutatja, hogy az országos viszonylatban a felső harmadban található a szombathelyi erőpróba. Ennek idényzáróját a hétvégén rendezték.

Az ünnepséget a szakosztályvezető nyitotta meg, majd Táncsics András, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnöke vette át a szót. Beszédében kiemelte, hogy nagyon elégedett, amiért ennyire összetartó a tekesport közössége és optimistán tekint előre. Reményei szerint ugyanis folyamatosan bővül majd a résztvevő csapatok, versenyzők száma, ami öregbíti a város hírnevét.

Ugyanakkor az elvégzendő feladatokat is megnevezte a szövetség elnöke. A tetőszerkezet kijavítását követően a nyári időszakban is sok munka lesz. Elsőként a város felé tett kötelezettségnek megfelelően nyílászárók cseréjére kerül sor és a pályák is ráncfelvarráson esnek át. Ez létfontosságú lépés lehet a fejlődés tekintetében és szintugrás szempontjából is.

A munkák végeztével pedig ismét Savaria Kupának ad otthont majd a VAOSZ-csarnok, amelyre ezúttal is népes mezőnyt várnak a szervezők. A torna a Savaria Karnevállal egyidőben, augusztus utolsó hétvégéjén rendezik. Az ünnepség záró akkordjaként a jól megérdemelt elismeréseket vehették át a csapatok képviselői valamint jutalomban részesültek a legjobb játékosok is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!