Remek idényt zártak a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztályának csapatai a korosztályos bajnokságban. A több tucat fiatal minőségi munkát végeztek és ez az idény végén eredményekben is megmutatkoztak. Több SZOSI csapat is ott volt a bajnoki helyosztókon, amely a vasi klub erősségét mutatja. Erre a kiváló teljesítményre pedig felfigyelt a korosztályos válogatott is.

A honi pontvadászatra építve csak a legjobbak kaptak meghívót a nemzeti együttesben. Így volt ezzel Horváth Emma is, aki az összetartáson is bizonyította meghívásának jogosságát. Az egyenletes és jó teljesítményére építhet az U15-ös válogatott is, amelynek szakmai stábjában helyet kapott Ékes Erika. Segítségével dolgozik a korosztályos együttes edzői közössége.

Nagyon sűrű időszak vár az U17-es válogatottra is, amely a szerb-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságra hangol. Július 11. és 19. között bonyolítják le a kontinensviadalt, hazánkban Békéscsaba városa lesz érdekelt a mérkőzések tekintetében. Az utolsó keretszűkítést követően a 14 fős mag tagja maradt a SZOSI meghatározó játékosa, Németh Luca is, aki nagy lehetőség kapujában áll.

A szövetségi kapitány, Horváth András feladó-átló poszton számol a szombathelyi kislányra. Mivel balkezes és nagyon jó munkamorállal rendelkezik a torna meglepetés játékosa is lehet. Akad szombathelyi érdekeltség az U19-es női röplabda-válogatottal kapcsolatban is. Egyrészt a Szombathelyi Sportiskola szakosztályvezetője a kapitány edzői stábjának tagjaként segíti a szakmai munkát.

Másrészt a keretben is akadnak ismerős arcok. A SZOSI korosztályos csapataiban végigjárta a szamárlétrát Gergácz Olga es Szakály Stefánia is, akik az elmúlt idény végén távoztak Szombathelyről, szintet lépve. Az U19-es együttes egy bővebb 18 fős kerettel vág neki a nyári időszaknak. Három tornán is pályára fognak lépni a lányok, mindegyik nehéznek ígérkezik.

Ezeken a rendezvényeken forgatja majd a kapitány a keretet, így mindenkinek lehetőséget ad a bizonyításra. A jövőben Szakály Stefánia a balatonfüredi felnőtt extraligás csapat keretének tagja lesz, míg Gergácz Olga Bekescsabára igazol a továbblépés lehetőségeként.

– Mindegyik kislány viszi a szombathelyi utánpótlás röplabda kiváló hirnevet. Ez pedig számunkra egy remek visszaigazolás, hogy jó úton járunk. Tökéletesen mutatja, hogy aki komoly célokkal érkezik hozzánk, akár erre a szintre is eljuthat a képzesünknek köszönhetően. Merhetetlenül büszkék vagyunk rájuk! Hajrá Szosi, Hajrá Magyar Röplabda – zárta gondolatait Bedőcs Gergely.

AZ U19-es válogatott mérkőzéseinek listája:
MEVZA 07.07-09. Maribor
EYOF 07.23-29. Maribor
VB 08.01-11. Szeged (horvát-magyar közös rendezés)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!