Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) mindkét nemnél kihirdette a Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének legszebb jeleneteit, így a tíz-tíz legszebb gólt, védést és gólpasszt.

A legszebb gólok között a férfiaknál egy magyar érdekeltség van, a Telekom Veszprém novemberben megsérült jobbátlövőjének, Jahja Omarnak a gólja 9. helyen zárt. A nőknél az FTC-Rail Cargo Hungaria német átlövőjének, Emily Bölknek Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-döntőbe jutást érő győztes gólja csak a nyolcadik helyen zárt, míg a Győri Audi ETO KC szlovén jobbátlövőjének, Ana Grosnak az Odense ellen szerzett találata felért a harmadik helyre.

A hölgyeknél a Győri Audi ETO a 3. helyen zárta a nemzetközi kupasorozatot, míg a Ferencváros a döntőben maradt alul a Vipers Kristiansand együttesével szemben.

A legszebb védések között a férfiaknál ötödik helyen zárt Rodrigo Corrales dupla védése a Wisla Plock ellen, míg harmadikként Andreas Wolff Veszprém ellen mutatott bravúrját választották.

A nőknél a legjobb tíz között hat magyar érdekeltség is van, de nem mindegyiknél örülhettünk: tizedik lett Marie Davidsen FTC elleni védése, kilencedik a győri Silje Solberg Rapid Bucuresti elleni bravúrja, nyolcadik Szikora Melinda FTC elleni hárítása, hetedik Armelle Attingré Győr elleni védése, hatodik helyen Bíró Blanka Esbjerg elleni védése. Éppen lecsúszott a dobogóról Katrine Lunde BL-döntőben mutatott bravúrja Klujber Katrin ziccerénél.

A legszebb gólpasszok rangsorában Nedim Remili Kentin Mahénak adott átadása tizedik lett a férfiaknál. A nőknél ötödik lett Nora Mörk FTC elleni BL-elődöntős passza, melyet szintén egy FTC ellen mutatott átadás előz meg a metzi Tamara Horacek révén. A dobogó harmadik helyét Stine Oftedal Esbjerg elleni bronzmeccsen adott passza érdemelte ki.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!