Nem sűrűn fordul elő, hogy egy honi szakszövetség elnöke külön posztban számoljon be a legfontosabb hírekről. Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke mégis így tett. Néhány napja ért véget az ifjúsági Európa-bajnokság, amelyre a kontinens legjobb nemzeteinek fiataljai csaptak össze egyéniben, párosban és természetesen csapatban is.

Ausztria adott otthont a patináns versenynek és bár a végeredmény talán kiszámítható volt, de született jócskán meglepetés is. A végső győzelmet a sportág bölcsőjének tartott Anglia szerezte meg. A magyar ifjúsági válogatott viszont alaposan kitett magáért, ami az eredményességben is meglátszott. A hölgyek mezőnyében egyéniben Turai Krisztina a 9., míg Sipos Dorina a 17. lett.

Párosuk a 9. helyet csípte meg, összetettben pedig a 12. helyen fejezték be a küzdelmet. A fiúk mezőnyében ott volt Borbély András, aki korábban a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület kettős igazolású sportolójaként öregbítette a vasi együttes hírnevét. Ezúttal egyéniben a népes mezőnyben a 33. helyen végzett, míg párosban Baranyi Zsomborral az oldalán az ötödik lett.

Csapatban a Baranyi Zsombor, Borbély András, Papp Rajmund, Szoták Balázs kvartett ezüstérmet szerzett. Ugyanez a négyes az összetettben végül bronzot csípett meg. Kurucz Tamás – az SZDCSE titkára – edzőként segítette a válogatott munkáját, ez a siker részben az övé is. Ezzel hatalmasat lépett előre a magyar sportág és a jövőre nézve kijelenthető, hogy fokozatosan zárkózik az élmezőnyhöz hazánk utánpótlása.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!