A hétvégét követően sem maradtak program nélkül mindazok, akik kilátogattak a hét első napján a szombathelyi Tófürdőre. Az egyéni lábtenisz erőpróba után ismét a víz játszott főszerepet. A Sport és Ifjúsági Irodának köszönhetően idén már 15. alkalommal rendezik meg a strandsportnapokat, amely a család valamennyi tagjának igyekszik kikapcsolódást biztosítani.

A legutóbbi állomáson leginkább a tüdőkapacitásukról adhattak számot a bátor jelentkezők. Varga Jenő, a program szervezője elmondta, hogy a gyöngyhalász versenyen egyetlen levegővételt követően a legtovább kellett a víz alatt maradni, ami nem könnyű feladat. Majd a Búvár Kund versenyszámban már a fizikalitás is előkerült, hogy ki tud legtöbb métert a víz alatt úszni.

A megmérettetésre kicsik és nagyok egyaránt jelentkeztek és rendkívül népszerű feladatok voltak az amatőr sportbarátok körében. A szabályismertetést követően a versenyzőkön volt a sor, hogy bizonyítsanak. Ezúttal is alaposan kitettek magukért a résztvevők és sokáig úgy tűnt, hogy sikerülhet megdönteni a korábbi években felállított rekordokat.

A gyöngyhalásoknál a 4 perc 55 másodperces limitet végül nem sikerült megfejelni, akárcsak a Búvár Kund számában a teljesített 68 métert. Ugyanakkor Varga Jenő elmondta, hogy a népes versenyzői létszám mutatja, hogy a szombathelyiek nagyon szeretnek játszani, versengeni egymással és az időeredményekkel is. Végül a program zárásaként éremátadásra került sor.

– Örömömre szolgált, hogy sokan első érmeiket szerezték a rendezvényünkön, ami jól mutatja, hogy mennyire nyitottak a sportbarátok. Ezúton is gratulálok nekik és már most szeretném jelezni, hogy szombatra úszóversenyt tervezünk, amelyre mindenkit szeretettel várunk – zárta gondolatait a program főszervezője.

Gyöngyhalász eredmények:
Gyermek:
Lány: 1. Erhardt Linda 2. Szieber Zoé 3. Horváth Emma
Fiú: 1. Farkas Ádám 2. Tóth Martin 3. Németh Bendegúz
Serdülő:
Lány: 1. Ádám Boróka 2. Varga Lili Panna. 3. Haszon Helga Eszter
Fiú: 1. Hussein Emír 2. Kiss Bálint 3. Arthofer Barnabás
Kadet:
Lány: 1. Tengelics Maja 2. Szántó Gréta 3. Palatin Hanna
Fiú: 1. Farkas Ármin 2. Imre Bálint 3. Hegedűs Attila
Junior:
Fiú: 1. Vecsera Balázs 2. Bokor Zalán 3. Neczpál Milán
Felnőtt:
Nő: 1. Kotor Barbara 2. Farkas Krisztina 3. Molnár Andrásné
Férfi: 1. Porpáczy Marcell 2. Halmosi Roland 3. Spanyó Álmos

Búvár Kund eredmények:
Gyermek:
Lány: 1. Szántó Gréta 2. Erhardt Linda 3. Szieber Zoé
Fiú: 1. Tóth Martin 2. Farkas Ádám 3. Horváth Márk
Kadet:
Lány: 1. Tengelits Maja 2. Imre Nóra 3. Palatin Hanna
Fiú: 1. Anderkó Zalán 2. Simon Krisztián 3. Imre Bálint
Junior:
Lány: 1. Kiss Hanna 2. Széles Mariann 3. Péter Nóra
Fiú: 1. Bokor Zalán 2. Neczpál Milán 3. Horváth Bence
Felnőtt:
Nő: 1. Farkas Krisztina 2. Varga Nóra 3. Sághy Lászlóné
Férfi: 1. Spanyó Álmos 2. Halmosi Roland 3. Söptei Bálint

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!