A legutóbbi héten a küzdősportok jeles képviselőire komoly megpróbáltatás várt. Az egyetemisták Európa-bajnokságán ugyanis ott volt az indulók között több szombathelyi kick-box és kung-fu versenyző is. Ráadásul valamennyien esélyesként érkeztek a zágrábi erőpróbára. A kiváló hangulatú sportrendezvényen végül két vasi érem is született a szurkolók legnagyobb örömére.

Szmolek Emánuel kategóriájában szépen menetelve küzdött. A legjobb nyolc között a svájciak Európa-bajnokát, Gegarty Dillont győzte le. A várakozásoknak megfelelően nehéz mérkőzés volt, ugyanakkor a Controll SE versenyzője végig jobban koncentrált, ennek köszönhetően jutott a négy közé. Következett Szmolek számára egy kiváló adottságú francia ellenfél.

Bár a gallok tehetséges bunyósa remekül versenyzett és próbált mindent megtenni a győzelem – valamint a továbbjutás – megszerzésének reményében, minden hiábavaló volt. A döntőben a kategória spanyol világbajnokával nézett farkasszemet Szmolek Emanuel. A riválisa ugyanakkor megsérült az elődöntőben, így a legutóbbi finálé nem ismétlődött meg. Az aranyérem jogosságához kétség viszont nem fért!

A szombathelyi egyesület másik versenyzôje Pintér Bálint +84 kg kick-lightban indult, aki kung fu szakosztály versenyzője és edzője Koszogovits Mihàly. Az első találkozón a lengyen Galos Marcinnal került szembe, de nem okozott gondot Pintérnek legyőznie ellenfelét. Az elődöntőben egy török fiatalember várt a szombathelyiek versenyzőjére.

Bár az esélyek a magyar fiú ellen szóltak, mégis megtréfálta riválisát és rácáfolt a közvéleményre. A döntőben ugyanakkor szintén török ellenfél jutott Pintérnek, akivel viszont már nem bírt. A tornát végül egy arany és egy ezüstmedállal zárta a vasi különítmény.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!