Szó szerint bearanyozta a pénteki napot Kós Hubert, a 20 éves úszó elképesztő úszással megnyerte a férfi 200 méteres hátúszást. Két magyarral a medencében indult a szám fináléja, Kós jól kezdett, míg Kovács Benedek egy kicsit lassabb első százat produkált. Kós a harmadik ötvenen begyújtotta a rakétákat, és Ryan Murphyvel együtt lépett el a mezőnytől. Kovács ugyan hetedikként fordul az utolsó hosszra, remek hajrával az ötödik helyre hozta fel magát, míg Kós végig kitartott és 1:54.14-es idővel, új országos csúccsal, elsőként csapott a célba.

„Szerintem ez a Bob Bowman-hatás, ennyire egyszerű a dolog. Fél éve edzem vele Arizonában, nagyon jó csoportunk van, nagyon érti a munkáját, fantasztikus vele dolgozni” – értékelt a helyi műsorközlőnek Kós Hubert, aki az M4 Sport helyszínen tartózkodó stábjának azonnal nem tudott nyilatkozni, mert orvosi vizsgálatra vitték.

 

„Nem vagyok csalódott. Sikerült megúszni azt az időt megúszni, amit szerettem volna.  Öt tizedre volt a dobogó. Azt éreztem,egy kicsit későn indultam, mintha lett volna ebben még. A tegnapihoz képest meglepődtem,mert azt éreztem, bírtam volna tovább, de ebben sajnos ennyi volt. Még egyszer mondom, nem vagyok csalódott. Jövő év elején is lesz világbajnokság, ott is el lehet indulni, onnantól kezdve pedig a felkészülés sokkal jobb és hosszabb lesz az olimpiára és egyértelműen az a fő cél” – értékelt az M4 Sportnak a BVSC úszója, Kovács Benedek, aki 1:55.85-ös idővel végzett az ötödik helyen.

1. Kós Hubert (MAGYARORSZÁG) 1:54.14
2. Ryan Murphy (Egyesült Államok) 1:54.83
3. Roman Mityukov (Svájc) 1:55.34
…5. Kovács Benedek (MAGYARORSZÁG) 1:55.85

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!