Egy rövid, de annál intenzívebb felkészülési időszakot követően startolt el július végén az NB II-es bajnokság. A Merkantil Bank Liga mezőnyének tagjaként a Szombathelyi Haladás is megkezdte a szezont és bár az újonc BVSC elleni derbin több helyzetet dolgoztak ki, mint riválisuk pont nélkül maradtak a vasi zöld-fehérek. Ezt a botlást szerették volna javítani a hétvégén.

Érdekes párharcnak ígérkezett a Haladás csákvári fellépése, hiszen mindkét érintett gárda pont nélkül fejezték be a nyitófordulót. Az Aqvital FC hazai pályán vesztett a Budapest Honvéd ellen, így joggal reménykedtek a szurkolók mindkét oldalon a szebb folytatás reményében. Az első percekben jobbára a mezőnyben pattogott inkább a labda, kevés helyzetet dolgoztak ki a felek.

A 7. percben az első komolyabb lövést Horváth Rajmund eresztette el, kísérletét Pécsi kapus vetődve hárította. Támadásban maradtak a szombathelyiek, de igazán nagy átütőerő nem volt ezekben az akciókban. A játékrész derekára pedig felbátorodtak a hazai csatárok. Ennek eredménye pedig a 22. percben köszönt be, miután büntetőhöz jutott egy kontra végén a csákvári alakulat.

Nyíri buktatta ellenfelét, Szakály pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A vezető gól tudatában pedig még inkább felbátorodtak a hazaiak. Bár a Haladás előtt is akadtak helyzetek, de a szünet előtt kis növelni tudta a különbséget a Csákvár. Verpecz kivetődése és Doktorics utolsó pillanatban érkezett felszabadítása kellett hozzá, hogy maradjon az 1-0-ás állás.

Végül a jég a 41. percben tört meg, amikor Karacs előehúzódott és a szögletre jó érzékkel érkezett, fejese pedig utat talált a hálóba. A vasi csapat megpróbáltatása itt nem ért véget, hiszen az utolsó percben egy kósza beadásra Tamás robbant be, a lehulló játékszert a védőjét megelőzve, látványos módon bombázta a jobb felső sarokba. Verpecz hiába vetődött, ezt nem érhette el.

A második félidőben cserékkell próbálta meg felrázni tanítványait Jovic mester. Hiába, mert csak meddő mezőnyfölényig jutott a vasi alakulat. Majd a kitámadó szombathelyi védelem került ismét nehéz helyzetbe, ismét egy kontra végén. A Csákvár újra büntetőhöz jutott és Szakály Dénes másodszor is magabiztos ítéletvégrehajtó volt. Gyorsan jött azonban a Hali szépítés!

A 71.percben egy tetszetős akció végén Rácz lőtt irgalmatlanul nagy gólt Pécsi kapujába. Ezzel pedig megkezdte huszáros hajráját a Szombathelyi Haladás. Igyekezett egyéni megvillanásokkal színezi a támadásokat a vasi alakulat, mindezt több-kevesebb sikerrel. Ezúttal is pont nélkül maradt a Hali, amely így két vereséggel kezdte az új szezont.

Aqvital FC Csákvár – Szombathelyi Haladás 4-2 (3-0)

Haladás: Verpecz I. – Nyíri V. (Lucas Simut), Csonka B., Jagodics M., Bosnjak P. (Doktorics Á.) – Szvoboda D. (Zvekanov), Szakály A. (Katona I.), Rácz B., Csernik K. (Bolla) – Jancsó A. – Horváth Rajmund.
Vezetőedző: Aleksandar Jovic

Gólszerző: Szakály D. 2 (mindkettőt büntetőből), Karacs, Tamás N. illetve Rácz B., Horváth R.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!