Nincs nyár streetball nélkül – lehetne ez is Körmend jelszava, ahol meghatározó szerepet tölt be a kosárlabda. Hosszú évek óta visszatérő programként kínál kikapcsolódást és sportolási lehetőséget a város. Idén ráadásul kerek születésnapot is ünnepel a rendezvény. Már 30. alkalommal rendeznek országos streetball fesztivált Körmenden, amelyet szombaton bonyolítanak le.

A Szabadság tér ilyenkor mindig megtelik élettel, kora reggeltől késő délutánig pattog a labda. Valamennyi korosztály képviselteti magát és akadnak olyan játékosok, csapatok, amelyek évek óta résztvesznek ezen a rendezvényen. Az elmúlt napok esőzései ellenére a hétvégén ismét a szebbik arcát mutatja az időjárás – legalábbis ezt ígérik az időjósok, akik javasolják a napszemüveg használtát is.

Előreláthatólag 28-30 fokos napsütéses idő várja a kilátogató sportbarátokat. A szervezők a jubileumi alkalmat szeretnék emlékezetessé tenni. Megrendezik a Körmend-Honvéd öregfiúk mérkőzést, ahol igazi legendák lépnek majd pályára, felevenítve a régi derbik hangulatát. Ugyanakkor nemcsak a retro hangulat, hanem látványos showelemek is színesítik a programot.

A terveknek megfelelően akrobatikus műsorszámmal lép a közönség elé a Face Team. Pályára lép a speciális olimpiai csapat is, akik a közelmúltban nemzetközi sikereket értek el. Nem marad el az ügyességi verseny sem, illetve a 2007-08-as korosztály fiú és lány győztesei, aranyérmesei részt vehetnek a szlovéniai Bledben megrendezendő nagyszabású nemzetközi 3×3-as viadalon is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!