A legutóbbi bajnokságot még a Vas vármegyei első osztályban töltötte a Szombathelyi MÁV Haladás VSE együttese, amely aranyérmesként jutott fel az NB III-ba. Az Észak-nyugati csoportban újoncként viszont nagyon jól indította a szezont Szenczi Imre együttese, amely a címvédő Veszprém ellen kényszerült fejet hajtani, ugyanakkor legyőzte a Csorna gárdáját.

Vasárnap újabb nehéz feladat ígérkezett a vasi labdarúgók számára, hiszen bár hazai pályán léptek pályára, az ellenfél a listavezető Kelen SC volt. Az esélyek a vendégek mellett szólt, ugynakkor nagyon tudatos játékkal rukkolt ki a szombathelyi csapat. Főként a széleken tudták megbontani a Kelen védelmét, míg saját térfelükön jól zárták el az utat a támadók ellen.

Az első negyedórát követően aztán érezhetően magához ragadta a kezdeményezést a HVSE, a félidő derekán pedig az eredményen is meglátszott. Egy szép akciót követően – kapitányhoz méltó módon – Németh Milán szerezte meg a vezetést. A Kelen védelme még fel sem ocsudott a találattól, máris kettőre nőtt a különbség: a 26. percben Pap Márton is bevette Czerula hálóját.

A hátralévő időben próbált fogást találni ellenfelén a vendég alakulat, de jól állta a sarat a Szenczi-legénység. A szünet után mindkét együttes többet is cserélt. A Kelen próbálta felgyorsítani a támadásait, ennek megfelelően támadóbbá vált a játékuk. A szombathelyiek ugyanakkor jól frissítették a posztokat, így bár a vendégeknél volt többet a labda, de nem tudtak mihez kezdeni vele.

A hajrában aztán egyre jobban kitámadt a Kelen SC, ez pedig a HVSE gyors támadóinak nyújtott lehetőséget a kontrákra. A 80. percben Németh Milán állította be a 3-0-ás végeredményt. A szombathelyiek megérdemelten tartották otthon a három pontot, minden tekintetben ellenfelük feje fölé nőttek. A Hali így az ötödik helyről várhatja a folytatást.

Szombathelyi MÁV Haladás – Kelen SC 3-0 (2-0)

Haladás: Horváth B. – Varga M. (Tama G.), Szenczi B. (Tóth M.), Szabó M. (Hende M.), Horváth M. (Varga Cs.), Buzás L., Balogh Á. (Árvay), Kovács B., Németh M., Pap M., Ferencz Z.
Vezetőedző: Szenczi Imre

Gólszerző: Németh Milán (22′ és 80′), Pap M. (26′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!