Hiába van nyár és ez azt jelenti, hogy sok sportágban a pihenésé a főszerep, ez nem mindegyikre igaz. A karbirkózókra illik talán a legkevésbé ez a megállapítás, akiknek kisebb szünet után folytatódott a nemzetközi erőfelmérő. Hogy ne essenek ki a magyar versenyzők a ritmusból, így komolyabb pihenésre, nyaralásra nem jutott idejük, tekintve hogy augusztusban Romániában volt jelenése a magyar csapatnak.

A legutóbbi hétvégén rendezték meg ugyanis a szomszéd országban első ízben a Drakula kupát. Ez a rendezvény a profi karbirkózók számára egy világkupa állomás is volt, így népes mezőny gyűlt össze a tornán. A magyar színeket egy négy fős csapat képviselte és igyekeztek hazánk nevét öregbíteni. Ez az elképzelés pedig nagyon jól is sikerült, hiszen több érmet is szereztek a sportolók.

Pedig nem volt könnyű helyzetben a magyar delegáció, hiszen a bolgár, a szerb, az ukrán, a török és a szlovák válogatott is hasonló tervekkel érkezett Romániába. Gere Dávid a seniorok 63 kilogramosok mezőnyében indult és kiváló versenyzéssel, magabiztos teljesítménnyel, veretlenül lett aranyérmes. Bustya Balázs a senior 78 kilósok között az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Eredményesen szerepelt Horváth Roland is. Az egyik legnépesebb mezőnyben – a senior 86 kg kategóriában – mindkét kézzel ezüstérmes lett. Tarolt a csapat legifjabb tagja Kárpáti Richárd, aki a nehézsúlyú juniorok között nemcsak veretlen tudott maradni, hanem mindkét kézzel a legjobbnak bizonyult. A két aranyérme mellé pedig elhódította az abszolút junior bajnoki címet is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!